Vukovarski lampioni za Vukovarske leptiriće: Kupnjom lampiona pomažete u liječenju djece s invaliditetom

"Lani je tako prikupljeno trinaest tisuća kuna za 'Leptiriće'. Ne propustite priliku pomoći Mateu, Lovri i Luki, našim leptirićima, kojima je hitno potrebna operacija", kaže autor projekta Vedran Barić

 

Rođeni Osječanin s adresom u Vukovaru, Vedran Barić, odlučio je nešto poduzeti za grad u kojem živi, a koji je podnio veliku žrtvu početkom devedesetih godina. Vedran se tako dosjetio napraviti lampion s prepoznatljivim motivom ovog grada.

"Jedan dan sam gledao Vukovarski vodotoranj i tada mi se rodila ideja o lampionu. Nisam znao apsolutno ništa o izradi lampina, no nakon godinu dana prikupljanja informacija Ante Barbarić iz Pleternice izradio mi je prvi kalup i krenuo sam u realizaciju svoje ideje. Firma 'Stiloplast' kao kooperant proizvodi vukovarske lampione. Prvi put ugledavši gotov proizvod bio sam ponosan, a i kod drugih naišao na odobravanje. Mene osobno zarada ne zanima i nisam zato ni krenuo u ovaj projekt. Želim da djeca uče i znaju više o žrtvi Vukovara i njegovih stanovnika te da kupnjom ovog lampiona simbolično pomognu oživljavanju ovog grada. Želim da se od ovoga nešto vrati u grad i da bude neke konkretne koristi" rekao je Vedran Barić za In-Portal.

Na Vukovarskom lampionu prikazana su oštećenja koja su i na vodotornju, a na podnožju lampiona piše 'Zapamtite Vukovar'. Punjen je s 200 grama parafina, a njegov plamen gori oko pedeset sati. Želite li podržati distribuciju i humanu notu ovog projekta, Vukovarski lampioni mogu stići i do vas. Javite se na broj telefona 091 4950 950; e-mail: vu.lux.vukovar@gmail.com. Cijena lampiona je 6.15 kn +PDV. Svakim kupljenim Vukovarskim lampionom donirate jednu kunu za udrugu Vukovarski leptirići.

"Prošle godine tako je prikupljeno trinaest tisuća kuna za 'Leptiriće'. Ne propustite priliku pomoći Mateu, Lovri i Luki, našim leptirićima, kojima je prijeko potrebna operacija. Njima smo namijenili prihod od ovogodišnje prodaje Vukovarskih lampiona. Pokrenuli smo i humanitarna telefon Svjetlo za život, dakle slanjem poruke na broj 647 647 i biranjem ključne riječi Leptirici 1, donirate za operaciju tri dječaka udruge Vukovarski leptirići. I ove godine 18. studenog povežimo simboliku paljenja svjetla za stradale u Vukovoru s paljenjem nade za oboljelu djecu", poručuje Vedran.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti