Celje: Jelena Vuković u Sloveniji postavila novi hrvatski rekord

Vuković je nastupila u troboju – bacala je kuglu, disk i koplje. Prva disciplina bila je kugla, a svi hici bili su preko 7,40 metara. Najbolji rezultat ostvaren je sa 7,49 metara, što je novi hrvatski rekord

 

Nakon lošeg scenarija na Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u Berlinu, hrvatska paraolimpijka Jelena Vuković, članica atletskog kluba "Spektar" iz Pule, odnijela je zlatnu medalju na Međunarodnom prvenstvu Slovenije i 49. Hrovatinovom memorijalu, održanom u Celju proteklog vikenda.

"Nakon Berlina bila sam baš ljuta i razočarana. Znala sam da imam u kugli rezultat za medalju, međutim splet okolnosti i propusta nije mi dozvolio to zadovoljstvo. Kako smo znali za Prvenstvo Slovenije, ipak sam odlučila da ćemo ići, nekako i iz inata, pokazati koliko mogu i tako je i bilo. Sve sam snage usmjerila na kuglu, s rezultatom 7,49 metara postavila sam novi hrvatski rekord", rekla je Vuković.

Naime, nakon što joj je na Europskom prvenstvu poništeno svih šest hitaca nakon završetka natjecanja, ovaj put je zaista pokazala svu svoju snagu.

Vuković je nastupila u pratnji pomoćne trenerice i asistentice Katarine Polić, i to u troboju – bacala je kuglu, disk i koplje. Prva disciplina bila je kugla, a svi hici bili su preko 7,40 metara. Najbolji rezultat ostvaren je sa 7,49 metara, čime je Vuković postavila novi hrvatski rekord.

Nakon toga uslijedilo je bacanje koplja s rezultatom 13,86 metara i diska 18,39 metara.

Ističemo kako je ovo bio troboj pa su se zbrajali bodovi u sve tri discipline, a Vuković je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u sveukupnoj međunarodnoj konkurenciji.

"Ponosna sam što sam još jednom uspjela nadmašiti samu sebe, a inat je dodatno odradio svoje. Hvala svima koji su vjerovali u mene i vjeruju, na svim riječima podrške nakon Berlina. Ovu medalju posvećujem svima vama koji ste sve ovo vrijeme bili uz mene! Hvala trenerici Katji Luketić, pomoćnoj trenerici i asistentici Katarini Polić te bacačkom treneru Ivanu Radešiću, a posebno istarskim domovima zdravlja i Gradu Puli. Lijepo je već 20 godina biti uspješan, hvala vam svima!", zahvalila se Vuković.

Podsjetimo da je na nedavnom Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u Berlinu, u pratnji dugogodišnje trenerice Katje Luketić, naša hrvatska paraolimpijka Vuković osvojila četvrto mjesto u bacanju diska s rezultatom 18,79 metara. Međutim, kako je istaknuto na službenim stranicama Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom, zadnjeg dana natjecanja na Europskom prvenstvu posljednja je nastupila Vuković u bacanju kugle, kategorija F57, koja zbog tehnički neispravnih hitaca, nažalost, nije imala ni jedan ispravan pokušaj te je ostala bez službenog rezultata. Predstavnici hrvatske paraatletske reprezentacije na ovom Europskom prvenstvu ukupno su osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane medalje.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti