Velika Gorica: Jelena Vuković osvojila zlato u bacanju koplja na Atletskom mitingu za osobe s invaliditetom

I ovog puta nastupila je u pratnji druge pomoćne trenerice Katarine Polić u sve tri discipline - bacanju kugle, koplja i diska

 

Nakon što je osvojila tri prva mjesta u Sloveniji samo tjedan dana ranije, proteklog vikenda na Atletskom mitingu za osobe s invaliditetom u Velikoj Gorici hrvatska paraolimpijka Jelena Vuković osvojila je ponovno zlato u bacanju koplja, s rezultatom 14,20 m.

U kugli je osvojila drugo mjesto s rezultatom 7,10 m, a također i u bacanju diska s rezultatom 17,60 m. Kategorije su bile spojene te je upotrebljen sustav bodovanja po IPC-u.

I ovog puta nastupila je u pratnji druge pomoćne trenerice Katarine Polić u sve tri discipline - bacanju kugle, koplja i diska.

Zbog strašne kiše natjecanje je bilo nakratko prekinuto odmah nakon što je Jelena nastupila, sve dok se nevrijeme nije smirilo.

''Nakon prošlog vikenda u Sloveniji, nastavila sam dobro i u Velikoj Gorici. Zadovoljna sam rezultatima s obzirom da je kiša toliko padala da uopće nisam znala gdje će završiti disk. Bilo je pomalo i opasno za suce. Kuglu i koplje sam relativno dobro bacila jer mi za njih toliko i ne smeta kiša. Ovo su dobri predznaci za IWAS svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Portugalu krajem studenog i početkom prosinca ove godine. Pred nama je naporno razdoblje te se ovim putem zahvaljujem svom stručnom timu, kao i poslodavcu na razumijevanju, a pogotovo onima koji uvijek misle i navijaju za mene'', rekla je Vuković, sretna zbog osvojenih rezultata.

Da podsjetimo, 9. rujna 2017. u slovenskom Slovenj Gradecu održan je 48. po redu Međunarodni memorijal Bojana Hrvatina, koje natjecanje je namijenjeno isključivo osobama u invalidskim kolicima, a ujedno i Prvenstvo Slovenije za osobe u invalidskim kolicima. Kao jedina predstavnica Hrvatske sudjelovala je Jelena Vuković, članica atletskog kluba 'Spektar' iz Pule, u pratnji druge pomoćne trenerice Katarine Polić, i to među 98 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Vuković je nastupila u troboju, bacanju kugle, diska i koplja. U sve tri discipline osvojila je prvo mjesto, i to s rezultatom 6,55 m u bacanju kugle, 18,46 m u bacanju diska te 14,11 m u bacanju koplja.

Klaudija Klanjčić