Zagreb: Hrvatski simpozij i konferencija o rijetkim bolestima

Skupu će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, ministar zdravlja doc.dr.sc. Dario Nakić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

 

Hrvatsko društvo za rijetke bolesti Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatski savez za rijetke bolesti pozivaju vas na otvorenje 4. hrvatskog simpozija i konferencije o rijetkim bolestima s međunarodnim sudjelovanjem, koje će se održati u petak, 12. veljače s početkom 8:30 sati u dvorani Panoramahotela Westin, Izidora Kršnjavog 1, Zagreb.

Skupu će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, ministar zdravlja doc.dr.sc. Dario Nakić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Simpozij i konferencija održavaju se kao dio obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti 2016., koji se u svijetu, pa i u Hrvatskoj, obilježava već deveti put zaredom.

Prvog dana, 12. veljače, održat će se konferencija na kojoj će biti predstavljene sljedeće teme:

- zdravstvena i socijalna zaštita oboljelih u državama regije

- radionice na temu fizikalne terapije, sestrinstva i socijalne zaštite oboljelih

- prekogranična suradnja

- primjeri dobre prakse u Europi

Drugog dana, 13. veljače, održat će se Simpozij na kojem će stručnjaci govoriti o dijagnostici, liječenju i organizaciji zdravstvene službe. Tog će se dana održati i mini-simpozij na kojemu će se govoriti o Dravet sindromu.

In Portal

 

Povezane vijesti