PETRINJA Projekt za osobe s invaliditetom 'Inkluzivna farma - Temelj samostalnog života' kreće s provedbom

Inkluzivna farma ogledni je i inovativni primjer pružanja psihosocijalne podrške kroz program dnevnog boravka za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom

 

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije potpisala je ugovor te poručuju kako sada s ponosom mogu reći da započinju s provedbom projekta 'Inkluzivna farma - temelj samostalnog života' kojeg će Udruga provoditi u partnerstvu s Društvom za socijalnu ekologiju Zeleno zlato te Gradom Petrinja, prenosi portal53.hr.

Projekt 'Inkluzivna farma - Temelj samostalnog života' prijavljen je na poziv 'Razvoj i provedba programa za Socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji, Vukovaru', Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 - 2020, Europski socijalni fond.

Projekt će trajati dvije godine, odnosno 24 mjeseca, a ukupna vrijednost projekta je gotovo 1,5 milijuna kuna. Voditeljica projekta je Ivana Šalić. Istovremeno, partner na ovom projektu, Društvo za socijalnu ekologiju Zeleno zlato, potpisao je ugovor kojim započinje s projektom 'Inkluzivna farma - Platforma zelenog poduzetništva' u vrijednosti od 1,4 milijuna kuna, prijavljen na isti natječaj.

Inkluzivna farma ogledni je i inovativni primjer pružanja psihosocijalne podrške kroz program dnevnog boravka za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i odrasle osobe s invaliditetom na području Petrinje u prirodi. Kroz projekt će se poboljšati njihovi socioekonomski i životni uvjeti kroz neformalne oblike obrazovanja i jačanja osobnih životnih kompetencija za uzgoj, preradu, obradu i pripremu povrća, bobičastog sitnog voća i aromatičnog bilja.

- Tim aktivnostima pridonosimo unapređenju socijalne uključenosti s ciljem unapređenja životnih vještina kojima ćemo stvoriti preduvjete za ravnopravno sudjelovanje u društvu te neovisan život za socijalno isključene skupine društva - ističe Šalić.

Ova dva projekta, čiji je zajednički predznak Inkluzivna farma, provodit će se u Hrastovici.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti