ZAGREB Javno savjetovanje o obustavi plaćanja izgradnje priključaka na komunalne vodne građevine

Iz UIR Zagreba pojašnjavaju kako se radi o refundiranju Grada Zagreba za troškove priključaka za vodu obiteljskih kuća, pri čemu bi se trebala ispraviti nepravda iz 2017. godine, po kojoj su postojali limiti za dobivanje besplatnih priključaka

Kovanica eura, ilustracija.

 

U tijeku je javno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o obustavi plaćanja troškova izgradnje priključka na komunalne vodne građevine, koje je otvoreno sredinom listopada 2023., a traje ukupno 30 dana, što znači do 15. studenoga 2023. godine.

Primjedbe i prijedlozi pristigli nakon roka neće se uvažiti.

Primjedbe i prijedloge na predloženi Nacrt možete staviti putem obrasca za internetsko savjetovanje, a više o svemu možete pronaći na ovdje, odnosno na ovoj poveznici.

Iz Udruge invalida rada Zagreba pojašnjavaju kako se radi o refundiranju Grada Zagreba za troškove priključaka za vodu obiteljskih kuća, pri čemu bi se trebala ispraviti nepravda iz Odluke iz 2017. godine, po kojoj su postojali limiti za dobivanje besplatnih priključaka. Besplatne priključke za vodu trebale bi dobivati sve obiteljske kuće, a onima koji su zahtjev za priključenje na komunalnu vodnu građevinu podnijeli nakon 2. kolovoza 2016. Grad Zagreb podmirit će troškove izgradnje priključaka. Očekuje se da će ta Odluka biti usvojena do kraja ove godine na Gradskoj skupštini, kako bi Grad Zagreb mogao osigurati sredstva u proračunu za 2024. godinu, ne samo za refundaciju unatrag šest godina, već i za sve nove vodne priključke.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti