OD DANAS Besplatne karte za osobe s invaliditetom na trajektnim linijama isključivo uz iskaznicu

Sve informacije o pravilima izdavanja Iskaznice za OSI, sadržaju Zahtjeva kao i obrazac Zahtjeva za izdavanje, korisnici mogu pronaći na mrežnim stranicama Agencije za obalni linijski pomorski promet pod kategorijom Iskaznica za OSI

Trajektna luka Split, ilustracija.

 

Agencija za obalni linijski pomorski promet obavještava korisnike, odnosno zakonom definirane kategorije osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, da će od 1. listopada pravo na besplatne putne karte za sebe, pratnju i osobni automobil na trajektnim linijama moći ostvariti na svim kanalima prodaje brodara isključivo Iskaznicom za OSI (sva prodajna mjesta, web, mobilna aplikacija i hend held uređaj kod direktnog ukrcaja na linijama bez rezervacija).

Inače, Agencija je u svibnju uputila poziv korisnicima da započnu s predajom zahtjeva za izdavanje Iskaznica za OSI.

Također je pojašnjeno da s obzirom da određene trajektne linije imaju sustav rezervacija putnih karata, odnosno podrazumijeva se da ishodovana karta za određene linije ujedno znači i rezervaciju mjesta za vozilo na trajektu za željeni sat polaska, potrebno je uzeti u obzir da se karte za te linije izdaju na dan i sat putovanja te se te karte mogu iskoristiti isključivo za navedeno putovanje.

Na stranicama brodara Jadrolinija za putnike nalaze se Informacije za linije s rezervacijom, kao i popis trajektnih linija za koje se kupuju/ishoduju karte na dan i sat putovanja.

Sve informacije o pravilima izdavanja Iskaznice za OSI, sadržaju Zahtjeva kao i obrazac Zahtjeva za izdavanje, korisnici mogu pronaći na mrežnim stranicama Agencije pod kategorijom Iskaznica za OSI.

Napomenimo još i to, a kako saznajemo na web stranici Agencije, da je Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet imenovalo dana 3. rujna 2021. Paulu Vidović za ravnateljicu Agencije za obalni linijski pomorski promet, i to na vrijeme od četiri godine, počevši od dana 29. rujna 2021. godine. Na odluku Upravnoga vijeća ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dao je dana 8. rujna 2021. svoju pisanu suglasnost sukladno odredbama Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu. Na čelo Agencije Paula Vidović došla je kao vršitelj dužnosti ravnatelja u ožujku 2017. godine, a koncem rujna 2017. godine preuzela je dužnost ravnatelja nakon što je na odluku Upravnoga vijeća Agencije o njezinom izboru suglasnost dao ministar mora, prometa i infrastrukture.

Agencija za obalni linijski pomorski promet je samostalna pravna osoba, osnovana 1. listopada 2006. temeljem Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu, kojega je Sabor Republike Hrvatske donio 10. ožujka 2006. godine.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti