Domagoj Glažar: Tko su zapravo zvijezde In Portalove rubrike 'Moja priča'

Sve su to borci koji nam svojim primjerom pokazuju kako naše društvo može i mora postati uljuđenije mjesto za život

 

Tko su ti junaci koji se kriju iza naslova 'Moja priča'?

Ne, oni ne nose plašteve, maske, nemaju super moći kojima spašavaju svijet. Oni su tzv. obični, mali ljudi, u njih nisu uperena svjetla pozornice, oni ne pune naslovnice žutog tiska.

Možda svaki dan prođete pokraj njih, ne osvrnuši se, ali zapravo su oni stvarne zvijezde. Ne one holivudske ili političke, već one puno vrijednije – životne zvijezde. To su vaši sugrađani koji svaki dan iznova dokazuju kako nam za sreću i istinsko zadovoljstvo nisu potrebna izdašna mjesečna primanja, putovanja na egzotične destinacije i luksuzne vikendice.

Na In Portalu svakodnevno možemo pročitati 'Moju priču', rubriku namijenjenu odvažnim ljudima koji nam puno toga mogu reći o moralu, hrabrosti, poštenju i iskrenosti. Pritom je njihov motiv istupanja u javnost iskren, bez kalkuliranja i pokušaja pametovanja, oni ne pokušavaju dobiti izbore ili mjesto u Saboru. Unatoč tjelesnim ili intelektualnim izazovima žele biti ravnopravni članovi društva, i to je zapravo sve što traže. Svojim pričama žele potaknuti svoju sredinu da napokon počnu rješavati probleme s kojima se svakodnevno susreću, osvijestiti da predrasude i stereotipi o osobama s invaliditetom nemaju mjesta u civiliziranom društvu. Svaka takva priča je iznimno snažna i zaslužuje da se pažljivo pročita, da se na trenutak zastane i zamisli o sudbinama ovih iznimnih pojedinaca. Ni jedna takva priča ne može vas ostaviti ravnodušnima, neke su nam izmamile osmijeh, ali i poneku suzu. Motiviraju nas da razmislimo i o svom životu, da sačuvamo ljudskost i empatiju unatoč kriznim vremenima koji nas tjeraju da se bavimo samo svojim problemima. I zato mi pišemo njihove priče. Jer im želimo odati priznanje da njihova hrabrost nije ostala neprimjećena. Dijana, Neven, Ana, Goran, Kristijan, Martina i mnogi drugi – sve su to veliki borci koji nam svojim primjerom pokazuju kako naše društvo može i mora postati uljuđenije mjesto za život.

Domagoj Glažar

 

Povezane vijesti