Parasportsko društvo 'URIHO' i ove godine organizira Festival sporta osoba s invaliditetom

Ove godine, na već tradicionalnom Festivalu sporta, preko 500 natjecatelja će sudjelovati u deset disciplina: stolni tenis, mali nogomet, boccia, šah, pikado, atletika, belot, viseća kuglana, univerzalna sportska škola, te igra graničar kao rekreativni sport

 

Parasportsko društvo 'URIHO' jedno je od najtrofejnijih parasportskih društava u Hrvatskoj kada je u pitanju sport osoba s invaliditetom, a može se pohvaliti i činjenicom da su neki od članova paraolimpijski pobjednici.

Ove godine, na već tradicionalnom Festivalu sporta, preko 500 natjecatelja će sudjelovati u deset disciplina: stolni tenis, mali nogomet, boccia, šah, pikado, atletika, belot, viseća kuglana i univerzalna sportska škola. Uz već poznate discipline, uvrštena je i igra graničar kao rekreativni sport.

Festival sporta održava se povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana ustanove URIHO tijekom mjeseca studenog i prosinca 2023. godine, a završetak uz dodjelu priznanja sportašima održat će se 7. prosinca 2023. godine na URIHO-voj lokaciji u Aveniji Dubrovnik 5.

Sportska natjecanja odvijati će se na više lokacija - sportske dvorane 'Vinko Bek' i 'Dragutin Šurbek' u Zagrebu, te dvorana hotela Dijamant u Poreču.

Na ovoj sportskoj manifestaciji sudjeluju i Paraolimpijske pobjednice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, koje će svojim dolaskom uveličati ovaj događaj.

- U cjelokupnoj organizaciji Festivala sporta, kao i u radu Parasportskog društva 'URIHO' pomaže nam i ravnateljica ustanove URIHO Sanja Major, koja je iz velike sportske obitelji i vrlo dobro zna kakvu ulogu imaju sport i rekreacija za zdravlje i život, a posebno za osobe s invaliditetom - istaknula je predsjednica Parasportskog društva 'URIHO' Jadranka Blagus.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti