U Rijeci održan Festival plivanja za osobe s invaliditetom

Ovo natjecanje podržali su studenti fizioterapije s Fakulteta zdravstvenih studija, predstavnici gradskog i županijskog parasportskog saveza i županije te povjerenik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, kao i brojni volonteri

Zajednička fotografija.

 

U organizaciji PK Forca, u Rijeci, na bazenu od 25 m, ovaj vikend, točnije u nedjelju 29. listopada 2023. održano je 'Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske - festival plivanja' za osobe s invaliditetom. Na ovom natjecanju sudjelovalo je 126 paraplivača iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Paraplivači su se natjecali u dvije kategorije, u otvorenoj apsolutnoj seniorskoj kategoriji i otvorenoj juniorskoj kategoriji. Najuspješniji su bili predstavnici PKOI Jadera koji su osvojili čak šest medalja. Za zadarski klub u seniorskoj kategoriji nastupili su Mihovil Ničević i josip Gregov.

Ničević je osvojio zlatnu medalju u disciplini 50 m leptir, doplivavši do cilja s vremenom 32,38. Uz to, Mihovil je osvojio i dvije srebrne medalje u još dvije discipline - 50 m slobodno s vremenom 29,09,  te 100 m slobodno s vremenom 1:03,74.

Drugi predstavnik PKOI Jadera nastupio je u tri discipline te u sve tri uzeo tri srebrne medalje. Jednu u 400 metara, najdužoj dionici, u kojoj je do cilja doplivao s rezultatom 6:21,56, zatim je na 100 metara slobodno do cilja stigao s vremenom 1:22,00, a nakon toga i u disciplini 50 metara slobodno s vremenom 36,47.

Ovo natjecanje podržali su studenti fizioterapije s Fakulteta zdravstvenih studija grada Rijeke, predstavnici gradskog i županijskog parasportskog saveza i županije, Suzana Badurina iz odjela za sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije, te povjerenik predsjednika Republike Hrvatske Željko Jovanović, kao i brojni volonteri.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti