FESTIVAL PLIVANJA Članovi PK Vidra briljirali na Otvorenom regionalnom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom

Rezultati s Festivala plivanja u Rijeci potvrdili su nam da u klubu dobro radimo s plivačima te dali smjernice za pripreme za sljedeće natjecanje u Sarajevu, na Festivalu plivanja, za koje se varaždinske Vidre spremaju u većem broju, rekla nam je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra Varaždin

 

Na bazenima Kantrida prošlu je subotu Plivački klub Forca organizirao Otvoreno regionalno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom 'Festival plivanja Rijeka 2019.'  koji je okupio 85 natjecatelja iz devet klubova Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Plivački klub Vidra iz Varaždina predstavljali su Brunela Hrženjak i Nikola Koseca.

U jutarnjem dijelu Brunela Hrženjak plivala je 50 m leđno i 100 m prsno gdje je popravila svoja najbolja vremena za minutu i 18 sekundi na 50 m leđno te čak 2 minute na 100 m prsno. Pokazala je svoj snažan i borbeni duh ne odustavši ni usporivši kada su joj se prilikom starta na 100 m prsno naočale napunile vodom. Njezina upornost nagrađena je prvim mjestom na 50 m leđno, drugim mjestom u kategoriji juniorki te trećim mjestom u apsolutnoj kategoriji na 100 m prsno.

Nikola Kosec u jutarnjem dijelu plivao je četiri utrke, 50 m leđno, 100 m leđno, 50 m delfin i 100 m slobodno,  popravivši svoja najbolja vremena za 1 sekundu na 50 m leđno te 2 sekunde na 100 m slobodno, čime je započeo i završio rekordno jutarnji dio, te je kao junior uzeo četiri prva mjesta na 50 m leđno, 50 m delfin, 100 leđno i 100 slobodno te tri prva mjesta u apsolutnoj kategoriji na 50 m leđno, 50 delfin te 100 m slobodno.

U poslijepodnevnom dijelu Brunela i Nikola plivali su po dvije utrke, Brunela 50 m prsno i 50 m slobodno gdje popravila svoje najbolje vrijeme na 50 m prsno za minutu i 13 sekundi te zauzela kao juniorka treće mjesto na 50 m prsno te drugo mjesto na 50 slobodno.

Nikola je briljirao na 100 m delfin i 50 m slobodno te potvrdio odličnu formu s Europskog prvenstva zauzevši dva prva mjesta kao junior  i dva prva mjesta u apsolutnoj kategoriji na 100 m delfin te 50 m slobodno.

- Rezultati s Festivala plivanja u Rijeci potvrdili su nam da u klubu dobro radimo s plivačima te dali smjernice za pripreme za sljedeće natjecanje 9. i 10. studenog u Sarajevu u BiH na Festivalu plivanja, za koje se varaždinske Vidre spremaju u većem broju – rekla nam je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra Varaždin.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti