NAJAVA Svjetsko prvenstvo u paraplivanju 2023. godine

Ovo prvenstvo ujedno će biti i kvalifikacijski turnir za Paraolimpijadu 2024. u Parizu. Natjecatelji će postizanjem rezultata pokušati dostići normu koja ih vodi na Paraolimijske igre sljedeće godine

Vizual.

 

Pred nama je još jedno svjetsko prvenstvo u paraplivanju. Ovo natjecanje održat će se od 31. srpnja do 6. kolovoza 2023. u Manchesteru. Bit će to treći put da se svjetsko prvenstvo održava u Ujedinjenom Kraljevstvu, nakon Glasgowa 2015. i Londona 2019. Ovo je jedanaesti put da se održava ovo natjecanje.

Postoji četrnaest kategorija prema kojima se karakteriziraju plivači prema stupnju oštećenja na natjecanju. I ove godine se očekuje preko 600 natjecatelja iz 70 zemalja.

Ovo prvenstvo ujedno će biti i kvalifikacijski turnir za Paraolimpijadu 2024. u Parizu. Natjecatelji će postizanjem rezultata pokušati dostići normu koja ih vodi na Paraolimijske igre sljedeće godine.

Novost na ovom prvenstvu biti će nova tehnologija 'eo SwimBETTER' koja prikuplja podatke o sportašima kao što su brzina plivanja, brzina pokretljivosti ruku tijekom plivanja i još dosta korisnih podataka o svakom plivaču. Ova tehnologija pomoći će plivačima da vide u kakvom je stanju njihova forma i na čemu trebaju poraditi kako bi bili bolji.

Brojni natjecatelji koji su prijavljeni za ovogodišnje natjecanje dugi niz godina postižu vrhunske rezultate, kako na europskim i svjetskim prvenstvima tako i na paraolimpijskoj sceni.

Hrvatsku čast na svjetskom prvenstvu braniti će Paula Novina i Dino Sinovčić.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti