U Umagu počeo tradicionalni Plava Laguna Croatia Open Umag

U sklopu ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP na ovogodišnjem ATP-u u Umagu nastupaju i tenisači u kolicima

Tenisači u kolicima.

 

Umag je već odavno poznat kao grad koji svake godine organizira jake teniske turnire. Došao je red na još jedan takav event. Prošli tjedan u četvrtak započeo je Plava Laguna Open Umag ATP.

Natjecateljski dio 33. Plava Laguna Croatia Opena Umag započeo je Mastersom trećeg Road To Umag by Podravka serijala turnira. Putem kvalifikacijskog ciklusa odigranog u Splitu u organizaciji TK Split 1950, TK Karlovca i TK Samobor 1890, izabrana su četiri igrača koja sudjeluju na ovogodišnjem turniru - Luka Mikrut, Jerko Brkić, Domagoj Bilješko i Luka Curavić. Nakon polufinala u četvrtak i finala u petak, pobjednik će dobiti pozivnicu za  kvalifikacije na ATP turnir.

U sklopu ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP na ovogodišnjem ATP-u u Umagu nastupaju i tenisači u kolicima. Uz brojne Hrvatske paratenisače potvrđen je dolazak i Ante Joskića, prvog hrvatskog reketa u kolicima. Joskić je osnivač ovog turnira, ali i organizator istog. Novost ovogodišnjeg događanja u Umagu je ta da se osim natjecanja u tenisu, u sklopu ovog turnira, održava i natjecanje u Padelu.

Ove godine Umag će posjetiti brojne zvijezde iz svijeta tenisa, kao i poznate iz svih sfera društveno-kulturnog života. Ovo će događanje trajati ukupno deset dana. Svaki dan dok turniri traju, tamošnji teniski tereni bit će dostupni za sve zainteresirane.

Jedan od turnira na ovogodišnjem ATP-u bit će i VIP turnir by Podravka koji će se održati zadnji vikend ovog ATP-a. Na ovom turniru očekuju se brojni gosti iz Hrvatske i inozemstva.

Kao poslastica za najmlađe, sprema se i Kid's Week by Podravka koji će se održati od 24. srpnja do 28. srpnja. Ovdje će najmlađi moći upoznati svoje idole iz svijeta tenisa.

Uz sve navedeno tradicionalno će se održati novinarski turnir, kao i HEPI turnir u organizaciji HEP Opskrbe.

Cijeli događaj trajati će od 20. srpnja sve do 30. srpnja. 2023. godine.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti