Umag: Započeli XVIII. Međunarodni športski susreti sindikata

Umag je ove godine domaćin XVIII. Međunarodnih športskih susreta Sindikata zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko-invalidskog osiguranja Hrvatske, koji traju od 13. do 17. lipnja

 

Sindikat je utemeljen 12. veljače 1991. na Osnivačkoj skupštini u Zagrebu. Članstvo čine zaposleni u djelatnostima zdravstva, socijalne skrbi i mirovinsko-invalidskog osiguranja s područja cijele Hrvatske, odnosno članovi su zaposlenici kliničkih, dječjih, specijalnih, psihijatrijskih, općih bolnica, domova zdravlja, nastavnih zavoda, zavoda za javno zdravstvo, ljekarni, centara za socijalnu skrb, domova za starije i nemoćne, centara za odgoj i obrazovanje, osobe s invaliditetom itd. – ukratko, od spremačice, pomoćne kuharice, vozača pa do magistara, inženjera, doktora, sveučilišnih profesora. Sindikat je udružen u Nezavisne hrvatske sindikate i prvi je sindikat koji je u Hrvatskoj ušao u najveću međunarodnu udrugu javnog sektora Public Services International. U promicanju interesa članstva i osiguranju radno-socijalnih prava Sindikat pregovara sa socijalnim partnerom - Vladom Republike Hrvatske i resornim ministarstvima.

Jedno od natjecatelja na ovim Sportskim susretima je i Športsko društvo osoba s invaliditetom URIHO, koje je prije samog polaska u Umag sudjelovalo na Sv. Misi u Župi blaženog Alojzija Stepinca u Rakitju u Sv. Nedelji 13. lipnja, u 18 sati, povodom blagdana Sv. Ante i otvaranja nogometnog igrališta za mlade, čiju izgradnju je pomogao gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Nakon toga su odigrali nogometnu utakmicu pod vodstvom Mace Maradone, zajedno s još četiri ekipe iz župne zajednice, a potom je uslijedilo zajedničko druženje i večera uz pjesmu i veselje.

Prema riječima Jadranke Blagus, predsjednice ŠDI URIHO, jutros u 8,30 sati po rasporedu muški URIHO-vci su započeli natjecanje u nogometu, stolnom tenisu, pikadu, boćanju, tenisu i košarci. Žene će nastupiti u petak, 15. lipnja.

Više o svemu može se pratiti na: http://szszimioh.hr/index.php/sportski-susreti-2018/.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti