TENIS U KOLICIMA Završilo 13. izdanje turnira Sirius Open

Završilo je još jedno izdanje međunarodnog teniskog turnira za osobe s invaliditetom Sirius Open koje je od 1. do 4. lipnja 2023. na teniskom centru Maksimir u Zagrebu ugostilo 30-ak natjecatelja iz 13 zemalja svijeta

Tenisači u kolicima, rhiva.

 

Pobjedu u muškom ždrijebu odnio je Nico Langmann iz Austrije. U ženskoj kategoriji pobijedila je Trujillo Rodriguez iz Kolumbije.

Na ovogodišnjem izdanju turnira još jednom su sudjelovali juniori, a slavio je Talijan Francesco Felici. U kategoriji parova pobjedu su odnijeli Hrvat Anto Joskić i Britanac Andrew Penney koji su bili bolji od Mađara Rolanda Nemetha i Francuza Yoanna Quillioua. Finale ženskih parova obilježio je susret Kolumbijke Johane Martinez i Japanke Rio Okano koje su slavile protiv Švicarke Angele Grosswiler i Britanke Ellie Robertson.

- Trinaesto izdanje natjecanja Sirius Open je iza nas. Sretan sam što smo i ove godine imali priliku omogućiti sudjelovanje natjecateljima u svim kategorijama za tenisače u kolicima. Interes je i ove godine bio velik i tenisači su nam se pridružili iz svih krajeva svijeta. Sreća i zadovoljstvo natjecatelja nakon završetka turnira pokazuje da moramo nastaviti dalje istim tempom - istaknuo je Bojan Kovač, direktor turnira.

Sirius Open predstavlja važan dio UNIQLO Wheelchair Tennis Toura koji okuplja vrhunske teniske turnire za osobe s invaliditetom diljem svijeta.

 

Izvor: Hina

 

Povezane vijesti