KUP HRVATSKE U PARABOĆANJU Prijelazni pehar ostaje u Zagrebu, Urihovci ponovno trijumfirali

U BC3 kategoriji nije bilo iznenađenja - u finalu su Marko Arambašić i njegov sportski asistent Tomislav Bunjevac iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO iz Zagreba obranili zlato osvojeno na prošlom izdanju Kupa pobijedivši Mihajla Kovačića i njegovog sportskog asistenta Mišu Lazara iz BKI 'Lastavice'

Boćanje u Đakovu

 

U Sportsko-nastavnoj dvorani u Đakovu, u organizaciji BKI Lastavice, protekle subote održano je natjecanje za Kup Hrvatske u boći, na kojem su sudjelovali igrači iz jedanaest klubova.

U BC1 kategoriji druga igračica svijeta i prvakinja Hrvatske Dora Bašić iz BK 'Dan' ZOSI iz Slavonskog Broda nije dozvolila nikakva iznenađenja te je sigurnom igrom i ovdje osvojila prvo mjesto. Drugi je bio njezin kolega iz reprezentacije i 12. na svijetu u svojoj kategoriji Martin Frković iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO iz Zagreba, dok je treće mjesto osvojio Zoran Peruško iz BKOSIŽ 'Istrijana' iz Pule.

Najuzbudljivije je bilo u BC2 kategoriji, gdje se natjecalo najviše, čak 15 igračica i igrača. Već u četvrtfinalu ždrijeb je spojio ovogodišnjeg prvaka i viceprvaka Hrvatske - viceprvak Milorad Kružić iz BKOSI 'Pulac' iz Rijeke ovaj put je bio bolji od prvaka i reprezentativca Luke Wagnera iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO iz Zagreba. Došao je Kružić do finala, u kojem ga je pobijedio naš drugi reprezentativac Marko Turković iz BKOSI 'Marijan Dobrinčić' iz Velike Gorice. U borbi za treće mjesto Kružićev klupski kolega Filip Franić bio je uspješniji od Maje Perice iz BKI 'Lastavice' iz Đakova.

U BC3 kategoriji nije bilo iznenađenja - u finalu su Marko Arambašić i njegov sportski asistent Tomislav Bunjevac iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO iz Zagreba obranili zlato osvojeno na prošlom izdanju Kupa pobijedivši Mihajla Kovačića i njegovog sportskog asistenta Mišu Lazara iz BKI 'Lastavice'. Broncu je osvojio Toni Tomić zajedno sa sportskom asistenticom Angelom Tomić iz BKOSI “Knin.

U BC4 kategoriji četvrti igrač svijeta Davor Komar iz BKOSIŽ 'Istrijana' iz Pule i ovaj put bio je uvjerljiv i sigurno osvojio zlato, u finalu pobijedivši Miroslava Matića iz BKOSI 'Pulac'. Bronca je otišla u Osijek, a osvojio je Nenad Radmanić iz BK OSI 'Osječki osmijeh', pobijedivši Anamariju Arambašić iz BK OSI DDZ 'Željko Klepač' - URIHO.

Ukupnu pobjedu na Kupu obranio je BK OSI DDZ “Željko Klepač” - URIHO iz Zagreba te je tako prijelazni pehar za ukupnog pobjednika Kupa Hrvatske i ove godine ostao kod njih.

Bilo je ovo zadnje natjecanje za naše igračice i igrače ove godine, a ujedno i dobra priprema za naše reprezentivce, koji početkom prosinca putuju na Svjetsko prvenstvo u Rio de Janeiro.

Na Svjetsko prvenstvo kvalificirao se dosad najveći broj naših igračica i igrača, njih šestero - u BC1 kategoriji Dora Bašić i Martin Frković, u BC2 kategoriji Luka Wagner i Marko Turković te u BC4 kategoriji Anamaria Arambašić i Davor Komar. Osim pojedinačno, Dora, Luka i Marko nastupit će i u kategoriji BC1/BC2 timova, a Anamaria i Davor u kategoriji BC4 parova.

HSBI

 

Povezane vijesti