Boćari s invaliditetom: Na završnom natjecanju BK 'Željko Klepač – URIHO nije obranio naslov državnog prvaka

"S obzirom na turbulentnu sezonu obilježenu unutarnjim problemima, kao predsjednik kluba mogu biti relativno zadovoljan rezultatima, jer su naši igrači ipak dali svoj maksimum", rekao je Željko Jarić Pavičić, predsjednik BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO

 

U sportskoj dvorani OŠ Veli Vrh u Puli održano je završno 4. kolo Prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom. Nastupile su ekipe BK Marijan Dobrinčić Velika Gorica, BK Lastavice Đakovo, BK Osječki osmijeh, BK Dan Slavonski Brod,  BK Nada Požega, BK CPO Zagreb, BK Varaždin, BK Pulac Rijeka, BK Istrijana Pula te BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO.

Uz sjajnu organizaciju domaćina natjecanja, BK Istrijane Pula, uz prigodni program otvaranja prikazana je destgodišnjica rada i djelovanja tog kluba.

Kroz vrlo uzbudljive i neizvjesne utakmice vodila se žestoka borba za najuspješnije pojedince u natjecateljskoj sezoni 2016.

U BC1 kategoriji najbolji igraći su Milorad Kružić iz BK Pulac Rijeka, drugo mjesto je pripalo Zoranu Perušku iz BK Istrijana Pula dok je brončano postolje osvojio Leon Goličnik iz BK CPO Zagreb.

Najuspješniji boćari u BC2 kategoriji su Dora Bašić iz BK Dan Slavonski Brod, drugo mjesto je pripalo boćaru Marku Turkoviću iz BK Marijan Dobrinčić Velika Gorice dok je treću poziciju zauzeo Darko Francišković također iz BK Dan Slavonski Brod.

Prvi puta titulu prvaka u BC 3 kategoriji je osvojio Nikica Kasunić iz BK Marijan Dobrinčić Velika Gorica. Drugo mjesto je osvojio Marko Arambašić iz BK OSI DDZ Željko Klepač – URIHO, dok je treće mjesto zauzela boćarica Danijela Mataija iz BK Pulac Rijeka.

U najjačoj kategoriji BC4 nastupilo je 14 igrača, a svoju dominaciju i nastup bez poraza prikazao je dugogodišnji prvak Hrvatske Davor Komar iz BK Istrijane, boćarica Melisa Osmanović iz istog kluba osvojila drugo mjesto, a treću je poziciju zauzeo Lovro Jelavić iz BK Nada Požega.

"S obzirom na turbulentnu sezonu obilježenu unutarnjim problemima u klubu, kao predsjednik kluba mogu biti relativno zadovoljan rezultatima. Naši igrači su pružali svoj maksimum na terenu te uloženim trudom i voljom ostvarili primjerene rezultate. Naši igrači u BC2 kategoriji Lara Dabić i Martin Frković su ispali u niži rang natjecanja", izjavio je Željko Jarić Pavičić, predsjednik BK OSI DDZ Željko Klepač - URIHO.

"Igrač Martin Frković po završetku sezone će biti rekategoriziran u BC 1 kategoriju. Oprostio se na dostojan način s prvenstva uz jednu pobjedu. Igračica Lara Dabić je osvjetlila obraz kluba, osvojivši srebrnu medalju na kupu Hrvatske, na tome joj čestitam.

Naš igrač u BC3 kategoriji Marko Arambašić nije uspio obraniti titulu aktualnog prvaka Hrvatske. Međutim, nastavio je tradiciju pobjedničkih postolja, osvojenim drugim mjestom u ukupnom poretku.

Drugi igrač u istoj kategoriji Tomislav Habek pokazao je napredak u igri, uz daljni rad i treniranje možemo očekivati od njega još bolje rezultate u budućnosti.

Igračica Silvana Strunjak je u svojoj prvoj sezoni u BC4 kategoriji, uz oscilacije tijekom cijele sezone, pružila zadovoljavajuće igre.

Svoj premijerni nastup u istoj kategoriji imala je i Anamarija Arambašić, ostvarivši jednu pobjedu.

Istaknuo bih da je Marko Grobotek pokazao zavidan napredak u taktičkom smislu igre, uz ogromnu volju i uloženi trud smiješi mu se svjetla budućnost.

Na kraju bih se osvrnuo i na svoju natjecateljsku sezonu. Prvenstveno bih istaknuo razočarenje svojim igrama. U mojoj igri bilo je previše oscilacija za status u ligi koji imam. Prvi puta nakon sedam godina ostao sam bez pobjedničkog postolja na svim natjecanjima. Međutim, to mi daje još veći motiv za neumorni rad sljedeće sezone. Završio bih ovaj osvrt u pozitivnom tonu. Naši rekreativci su na državnim rekreativnim igrama u Poreču nastavili tradiciju osvanjanja pobjedničkih postolja. Nastupili su na pet natjecanja rekreacije osvojivši jedno zlato, dva srebra i dvije bronce. U Poreču je osvojena brončana medalja. Zahvalio bih svima u klubu na doprinosu koji su dali svatko na svoj način kako bi klub što bolje funkcionirao. Naši vjerni podupiratelji, ustanova URIHO na čelu s ravnateljem Josipom Držaićem, pružila nam je logističku potporu. Još bih zahvalio i svim vozačima koji su nam bili na raspolaganju tijekom cijele sezone. Ovdje bih također zahvalio i In Portalu na medijkom praćenju. Posebna zahvala ide i našem sponzoru Prvoj sportskoj kladionici. Vjerujem da ćemo popraviti svoje nastupe sljedeće natjecateljske sezone“, zaključio je Željko Jarić Pavičić.

Domagoj Glažar

 

Povezane vijesti