EUROPSKI TJEDAN SPORTA Inkluzivna sportska manifestacija #BeActive

U sklopu Europskog tjedna sporta i  Erasmus+ projekta 'Train4Inclusive'  Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke je 30. rujna 2022. održao inkluzivnu sportsku manifestacija #BeActive, u sportskoj dvorani Osnovne škole Gornja Vežica

Prizor s manifestacije.

 

Aktivnosti koje su se odvijale pod okriljem saveza bile su organizacija i demonstracija inkluzivnih sportskih igara za djecu pod vodstvom sportskih trenera i kineziterapeuta, dok su sudionici sportskih aktivnosti biti učenici Osnovne škole Gornja Vežica. Sudjelovalo je sedamdeset polaznika škole. U sklopu eventa demonstrirane su različite discipline iz područja atletike. Cilj eventa ove manifestacije je ujedno i promocija digitalnog priručnika te web platforme projekta 'Train4Inclusive', stoji u priopćenju.

'Train4Inclusive' projekt nastoji razviti metodologiju i alate koje će stručnjaci i svi akteri sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom moći koristiti. Projektni koordinator je Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, dok ostale partnere predstavljaju sljedeće organizacije: Sveučilišni sportski centar u Palermu (CUS Palermo); Bugarska udruga za razvoj sporta iz Sofije (BSDA); Sveučilište u Murciji (UMU); Institut za simboličku analizu i razvoj informacija iz Slovenije (IPAK).

SSOI Rijeka razvija poseban stručni program edukacije za trenere sportaša s invaliditetom u organiziranim i nadziranim sportskim aktivnostima. Ova aktivnost usmjerena je na obuku trenera/trenera/sportskih djelatnika koji će kroz rezultate istraživanja i korištenje projektnog edukativnog priručnika unaprijediti osobna znanja i vještine u području sporta za osobe s invaliditetima.

SSOI Rijeka će tijekom listopada organizirati edukacije putem Zoom platforme, a sudjelovat će treneri iz partnerskih organizacija. Izradit će se edukativni videi o radu s osobama s invaliditetom, podijeljeni prema vrsti invaliditeta, na kojima će sudjelovati para sportaši i djeca s teškoćama iz organizacija koje sudjeluju u aktivnostima. Sav edukativni materijal bit će dostupan na web platformi projekta.

 

Izvor: Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke

 

Povezane vijesti