EUROPSKI TJEDAN SPORTA Poziv na prvi Amaterski šahovski turnir u Vodnjanu

Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistice amateri - ELO rejting za brzopotezni šah do 2000 bodova, članovi raznih udruga i županijskih saveza iz drugih sportova te umirovljenici stariji od 65 godina

 

Šahovski savez Istarske županije uz tehničku potporu Ministarstva turizma i sporta, Grada Vodnjana i tamošnje Turističke zajednice, 25. rujna s početkom u 10,00 sati u Parku Kažuna, organizira prvi Amaterski šahovski turnir 'Europski tjedan sporta – Vodnjan 2020'

U slučaju lošeg vremena isti će se održati u Domu mladih u Vodnjanu, Istarska ulica broj 1, također s početkom u 10 sati.

Pravo nastupa imaju svi zainteresirani šahisti i šahistice amateri - ELO rejting za brzopotezni šah do 2000 bodova, članovi raznih udruga i županijskih saveza iz drugih sportova te umirovljenici stariji od 65 godina.

Sustav natjecanja i tempo igre objavljeni su na stranici europski-tjedan-sporta.hr.

Igrat će se švicarski sustav u 9 kola, FIDE varijanta. Turnir se igra po pravilima šaha FIDE, dodatak za brzopoteznu igru. Tempo igre je deset minuta po igraču/igračici za cijelu partiju. Troje najuspješnijih igrača/igračica iz iste ekipe bodovat će se za ekipni poredak s obzirom da je organizator osigurao medalje i majice za tri najuspješnije ekipe. U slučaju da iz iste ekipe nastupi više od troje igrača, za ekipni poredak se boduje troje najuspješnijih.

Predviđeno je 50 sudionika.

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti