SJAJNI PARAOLIMPIJAC Deni Černi četvrtu godinu zaredom proglašen najboljim županijskim sportašem seniorom

Deni je vrh svoje dosadašnje karijere koja je zasigurno još u usponu, ostvario na lanjskim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, gdje je osvojio brončanu medalju u bacanju kugle

Deni Černi

 

Deni Černi je, kao što znate, paraolimpijac iz Grubišnog Polja i predsjednik Atletskoga kluba osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje i proglašen je najboljim županijskim seniorom među sportašima s invaliditetom u prošloj godini.

Ovo je Deniju četvrta godina za redom da je nagrađen tim visokim priznanjem, što dokazuje da mu trenutno premca nema.

Iako sjajnih uspjeha i rezultata nije manjkalo ni prošlih, 2021. je najbolja Černijeva sportska godina do sada. Uspjesi su krenuli na Otvorenom pojedinačnom paraatletskom prvenstvu Hrvatske u Puli gdje je osvojio prva mjesta u kategoriji kugle i koplja te je isti uspjeh postigao i na Ekipnom paraatletskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, koje je uslijedilo nakon Pule.

Potom je na Grand prix meetingu u Italiji bio treći u bacanju kugle, a isti je plasman ostvario i na WPA-ovom Europskom prvenstvu u paraatletici u Poljskoj. No, vrh svoje dosadašnje karijere koja je zasigurno još u usponu, ostvario je na lanjskim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, gdje je osvojio brončanu medalju u bacanju kugle. Naravno, na njegovu putu uspjeha važna karika je i njegov trener Boris Kljaić, koji je s Černijem od njegovih početaka 2006. godine.

Atletski klub osoba s invaliditetom Otos Grubišno Polje, u kojemu su se lani osim Denija Černija natjecali i Nikola Salopek, Dejan Bradešić, Goran Popović i Josip Zima, Športski savez Bjelovarsko-bilogorske županije nagradio je srebrnim priznanjem u konkurenciji klubova.

Izvor: Grad Grubišno Polje

Anita Blažinović