BOĆANJE Otvoren World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022

Prigodnom svečanošću u dvorani II zagrebačkog Doma sportova otvoren je 'World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022', jedno od najvećih natjecanja u paraboćanju ove godine u svijetu

Prizor s otvorenja.

 

Zagreb je domaćin jednog od samo pet interkontinentalnih natjecanja ove godine u svijetu, rang iznad su Svjetski kupovi, kojih će ove godine biti tri, dok će na koncu godine biti i Svjetsko prvenstvo u Rio de Janeiru.

U Domu sportova će nastupiti 68 natjecatelja iz 22 zemlje svijeta, a hrvatske boje branit će 10 boćara.

Boćari će se natjecati u pojedinačnoj, ekipnoj, te konkurenciji parova podijeljeni u četiri kategorije prema stupnjevima oštećenja. Natjecanja u pojedinačnoj konkurenciji traju od ponedjeljaka do četvrtka, dok su 8. i 9. travnja na rasporedu  natjecanja u ekipnoj konkurenciji i parovima.

- Zagreb je po drugi puta domaćin jednog velikog internacionalnog turnira u boćanju. Prije tri godine bio je to europski turnir, a sada su nam stigli natjecatelji iz cijelog svijeta. Nažalost, posljednje dvije godine nije bilo turnira zbog epidemije koronavirusa - kazao je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) Ratko Kovačić, koji je i službeno otvorio 'World Boccia Intercontinental Challenger Zagreb 2022'.

- Ovo je veliki uspjeh i priznanje za hrvatsko paraboćanje i za hrvatski paraolimpijski sport - dodao je Kovačić.

Predsjednik Hrvatskog saveza boćanja osoba sa invaliditetom Damir Juren još jednom je ponovio kako je ovo sasvim sigurno najveće paraboćarsko natjecanje koje je organizirano u Hrvatskoj poželjevši svim natjecateljima što više uspjeha.

Izaslanik predsjednika Vlade, te posebni savjetnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta, Josip Pavić istaknuo je kako je za boćanje potrebna preciznost, ali i sreća, poručivši svim natjecateljima da uživaju u natjecanju, ali i u Zagrebu.

Saborska zastupnica Ljubica Lukačić istaknula je važnost bavljenja sportom poručivši kako je raduje kada se osobe s invaliditetom bave sportom jer 'baviti se sportom znači voditi i zdrav život', kazala je Lukačić poželjevši ukrajinskoj delegaciji što brži prekid rata u njihovoj domovini.

U ime Grada Zagreba prisutnima se obratila Marina Bakula Anđelić.

- Svi ste vi pobjednici bez obzira na vaše rezultate - poručila je Bakula Anđelić poželjevši natjecateljima dobrodošlicu i sportski uspjeh.

 

HPO/Denis Lugarić

 

Povezane vijesti