JUHA OD BROKULE Zdrav i koristan obrok za vaš organizam u vrućim ljetnim danima

Brokula je biljka iz roda kupusarki, a njene nutritivne vrijednosti uvelike su važne za ljudski organizam

 

Zbog dobrog utjecaja na zdravlje čovjeka ova bi se namirnica morala češće nalaziti na našim jelovnicima jer brokula obiluje vitaminom C i vlaknima koji su važni za zdravlje čovjeka.

Danas skuhajte krem juhu od brokule i okrijepite svoj organizam u ove vruće ljetne dane.

 

SASTOJCI:

 

  • 1 velika brokula (oko pola kg)
  • 1 veća mrkva
  • 1 manji mrkva 
  • 1 glavica luka 
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 litra vode ili temeljca
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje 
  • sol, papar, maslinovo ulje
  • začini za dekoraciju

PRIPREMA: 

Brokulu očistiti od tvrdih dijelova, mrkvu, luk i krumpir oguliti i narezati na malo veće komadiće.  Staviti u lonac da se kuha s temeljcem ili vodom.

Kada se brokula, krumpir, luk i mrkva skuhaju potrebno je sastojke izmješati štapnim mikserom dok ne postanu kašasti. Dodati vrhnje za kuhanje i po potrebi začine. Sve zajedno još dodatno  kuhati 10-ak minuta.

 

 

In-portal