POZITIVNA PRIČA Curica s Downovim sindromom postala model za dječju odjeću

Malenu Eleanor zamijetili su zaposlenici dječjeg modnog brenda na Instagramu, koji je pokrenula njezina majka Helen. Brend im je poslao odjeću, a mama i tata su snimili fotografije

 

Eleanor Manton (2) iz gradića Leamington Spa u Engleskoj predstavlja novu zimsku kolekciju dječje odjeće brenda JoJo Maman Bébé. Malenu Eleanor zamijetili su zaposlenici dječjeg modnog brenda na Instagramu koji je pokrenula njezina majka Helen (36). Fotografije za kampanju mama je snimila mobitelom, prenosi portal 24sata.hr.

- Kad sam je vidjela na naslovnici nove linije jesen/zima 2020., malo je reći da smo ja i moj suprug vrištali od sreće. Jako smo ponosni. Njezino lice zraka je svjetlosti - rekla je mama.

Od brenda su primili e-mail s pitanjem pristaju li da malena predstavlja novu kolekciju, a roditelji su se oduševili.

- Bili smo uzbuđeni. Naravno da smo pristali i nakon nekoliko dana na našu adresu stiglo je puno prekrasne dječje odjeće. Uzeli smo mobitel, izašli u prirodu, a Eleanor uopće nije trebala pozirati – rekla je mama.

Tata Craig bio je, kako kaže mama, glavni koordinator smijeha. On je plesao kako bi zabavio Eleanor.

- Ovo nam jako puno znači. Mislimo da je važno da djeca s Downovim sindromom budu viđena u medijima, baš kao i svi ostali – rekli su roditelji te smatraju da će ih društvo, ako što više ljudi kao Eleanor bude viđeno, puno lakše prihvatiti.

- Vidjeli smo Eleanor na Instagramu i odmah se ‘zaljubili’. Kontaktirali smo obitelj s ciljem da novo ruho jesenske kolekcije nosi upravo ona - rekli su iz brenda JoJo Maman Bébé te smatraju da su fotografije nevjerojatne i da je to baš ono što su tražili, kako piše The Sun.

 

Autor: Klaudija Klanjčić