Evo zašto biste trebali investirati koji euro više i nabaviti dobru električnu četkicu za zube

Prednost električne četkice za zube u odnosu na ručnu je to što je bolja za osobe s teškoćama pri kretanju. Starije osobe, osobe s invaliditetom ili osobe koje pate od sindroma karpalnog kanala ili artritisa mogu imati problema s pranjem zuba ručnom četkicom za zube

Žena četka zube, ilustracija.

 

Svrha zubne četkice je odstranjivanje plaka, tj. zubnih naslaga i stimuliranje desni radi prevencije zubnog karijesa i bolesti desni. Kada se električna četkica pojavila na tržištu, ona nije imala nikakvih prednosti nad ručnom četkicom. Zapravo su mogućnosti obje bile poprilično iste.

No napretkom tehnologije, danas se sa sigurnošću može reći da neki modeli električnih četkica bolje uklanjaju zubne naslage nego obične četkice. Pogotovo kada se radi o teško dostupnim mjestima.

Glava električne četkice koristi motorizirani mehanizam koji se pokreće brzinom koju ljudska ruka ne može postići pa time i učinkovitije čisti zube, masira desni i sprečava upalne procese. Isto tako, dodatni pokreti glave četkice u kombinaciji s rotacijama i vibracijama omogućavaju četkici prodor do teže dostupnih mjesta.

S obzirom na to da električna četkica obavi više posla nego obična, morate obratiti pozornost na upute za pravilno korištenje kako bi se spriječilo oštećenje desni i zubne cakline.

Četkanje zubi i nije toliko kompliciran proces, ali ipak nas većina to radi na pogrešan način. Vlakna četkice bi trebala biti nagnuta pod kutom od 45 stupnjeva, a zube bi trebali četkati laganim i polukružnim pokretima. Isto tako, glava četkice bi trebala biti prave veličine i oblika kako bi mogli doći do stražnjih dijelova zubi.

Upravo ovdje dolazi još jedna prednost električnih četkica. Njihova glava je znatno manja nego kod običnih što vam omogućuje da bez problema i na jednostavan način dosegnete teško dostupna mjesta. Što se tiče tehnike četkanja, ona ovisi o modelu električne četkice, tj. radi li četkica na oscilirajućoj-rotirajućoj tehnici, vibraciji ili na zvučnoj tehnologiji.

Podcijenjena prednost električne četkice za zube u odnosu na ručnu je to što su električne bolje za osobe s poteškoćama pri kretanju. Starije osobe, osobe s invaliditetom ili osobe koje pate od sindroma karpalnog kanala ili artritisa mogu imati problema s pranjem zuba ručnom četkicom za zube.

Potreban napor bi mogao biti prevelik, što znači da ili izbjegavaju to činiti ili to rade loše. U svakom slučaju, to utječe na njihovo oralno zdravlje i može dovesti do karijesa i bolesti desni.

Budući da električnu četkicu za zube napaja baterija, potrebno je puno manje sile za njezino korištenje. Nekome je njome mnogo lakše prelaziti preko zuba, a obično imaju veće ručke koje je lakše držati.

Električna četkica za zube i sve njene prednosti

- Efikasnije su u uklanjanju plaka - električna četkica za zube koristi vibraciju i rotacijske pokrete za uklanjanje plaka sa zuba i desni.

- Lakše su za upotrebu kod osoba s ograničenom mogućnošću pokreta i koordinacije, kod ljudi s nekim vrstama invaliditeta.

- Ugrađen tajmer pomaže da bi se zubi četkali onoliko dugo koliko je zaista i potrebno u cilju uspješnog uklanjanja plaka sa zuba i desni.

- Zabavno za djecu - nisu sva djeca zainteresirana za pranje zuba, električna četkica im može pomoći u tome da pranje zuba postane zabavnije i da im tako prijeđe u naviku.

 

In Portal

 

Povezane vijesti