Haraju prehlada, gripa i korona, a snažan imunitet vaš je saveznik u borbi protiv njih

Snažan imunitet treba održavati tijekom cijele godine, a posebno u zimskom razdoblju kada su prehlade, infekcije dišnih puteva, gripa i ostale bolesti puno učestalije nego u ostatku godine. Iako svatko od nas ima određeni imunitet, netko jači, netko slabiji, važno ga je dodatno pojačati

Prehlađeno dijete, ilustracija.

 

U ovim zimskim vremenima kada nas uobićajeno posjećuje prehlada i gripa, a ni korona nas nije napustila, važno je imati dobar i imunitet. Kako bio on postao i ostao dobar, a vi si povećali šanse da ostanete zdravi, pripremili smo za vas nekoliko savjeta.

Koristite prije svega prirodne sastojke za podizanje imuniteta, poput češnjaka za koji kažu da je prirodni antibiotik. Pijte sok od limuna i to ne samo zbog vitamina C jer limun ima još jednu bitnu karakteristku, a to je njegova kiselost (pH vrijednost) koja potiče razvoj zdravih bakterija u tijelu i štiti od razvoja virusa i štetnih bakterija.

Limun možete piti svježe iscijeđen, možete ga dodavati u čaj, umjesto octa u salatu, pri kuhanju.

Spavajte dovoljno jer nedovoljna količina sna narušava imunitet. Pijte puno vode, a smanjite unos kave i slatkog. Konzumirajte dovoljno proteina, voća i povrća, vježbajte i budite na svježem zraku. Smanjite razinu stresa i radite stvari koje volite.

Pomoći vam mogu i razni napitci poput žličice meda, meda, đumbira i limuna, a potrebna su vam tri domaća neprskana limuna, đumbir po želji i 300 g meda.

Limun dobro operite, naribajte koricu i ostatak ubacite u blender bez koštica. Usitnite limun i pomiješajte ga s medom tako da dobijete gustu smjesu. Na kraju dodajte usitnjeni đumbir. Za usitnjavanje možete koristiti ribež ili sjeckalicu za češnjak.

Kašicu stavite u čistu staklenku i konzumirajte jednu žličicu na dan. Ako je mališanima ova kašica prepeckavog i preljutog okusa, smanjite količinu đumbira ili kašicu dodajte u mlaki čaj.

Koristite i probiotike jer održavaju ravnotežu zdravih bakterija u crijevima. Popijte jogurt ili kefir.

Pojačajte pčelinje proizvode - med, propolis i matičnu mliječ. Neka se na popisu nađu i sjemenke bundeve, kivi i gljive.

 

In Portal

 

Povezane vijesti