PREMIJERA FILMA 'Trubač uvijek trubi parput' novi je film o tajnim agentima s invaliditetom

Cilj cijele ove ideje je pokazati da mladi s teškoćama mogu na ovaj način osigurati sebi zabavu, kreativnost, ali s vremenom i honorar, jer za razliku od nekih drugih poslova filmom se mogu baviti uz malo podrške

Vizual.

 

Konačno je poznat datum premijere novog filma o tajnim agentima. Ime filma je 'Trubač uvijek trubi parput', a dolazi iz kreativnog lonca Udruge Spirit i možete ga vidjeti u HKD na Sušaku, 20. studenog od 19 sati.

Film je ovo zavjerama, spašavanju svijeta i tajnim agentima. Kako izaći iz klišeja, kako dobiti originalnost i to u niskobudžetnom filmu? Moguće je s karizmatičnim glumcima u posebnim vozilima, a više doznajte na premjeri na kojoj vas očekuje red akcije, zavođenja, red, humora i još puno toga.

Plakat.Nakon filmova 'Ni vremena za umirat' i 'Igra sudbine' čeka vas ista ekipa, glumci, režiseri i pomagači.

U ovom novom nastavku filma s agentom 010 proces snimanja svojom ulogom podržali su Mile Kekin (Hladno Pivo), klubovi borilačkih vještina (Ninjutsu i Capoera), a pripremaju i još neka iznenađenja.

Cilj cijele ove ideje je pokazati da mladi s teškoćama mogu na ovaj način osigurati sebi zabavu, kreativnost, ali s vremenom i honorar, jer za razliku od nekih drugih poslova filmom se mogu baviti uz malo podrške. Demistificiranje ideje o tome kako treba izgledati glumac, pjevač, sportaš je još jedan od ciljeva, jer svi smo na svoj način savršeni i nesavršeni.

Film 'AGENT o1o' nastao je snimanjima u improviziranom studiju i caffeu Bordel, ali i drugim lokacijama, kroz 2021. godinu. Nakon duge serije (15) radionica prekidanih mjerama i drugim prirodnim i neprirodnim nepogodama, predstavljen je krajem godine 2021. u HKD Rijeka, potom u 2022. u Zagrebu u Močvari.

Pohvaljen je u Hrvatskom Saboru kao Vrijedan rad s mladima, a zaprimljen je na nekoliko festivala u drugim državama. Osim roditelja i prijatelja glavnih glumaca, u snimanju su sudjelovali pjevač Šajeta i Lucio Slama (glumac HNK), te novinar Damir Konestra, kao podrška. Cijeli proces prvog dijela filma pomogli su HAVC i Grad Rijeka, odjel za kulturu.

Svakako svojom donacijom i vi možete podržati rad ovih mladih glumaca, a više o svemu doznajte ovdje.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti