NI VREMENA ZA UMIRAT Mladi Riječani s teškoćama u razvoju snimili detektivski film

Film 'Ni vremena za umirat' realizirala je vrijedna ekipa mladih Riječana koja je publici, dijelom, poznata i iz filmova 'Star Wheels' i 'Star Wheels 2'

Ni vremena za umirat

 

Mladi Riječani s teškoćama u razvoju, u suradnji s Udrugom Spirit, snimili su detektivski film 'Ni vremena za umirat'. Premijera filma zakazana je za 15. studenog u HKD-u na Sušaku, gdje će gostovati kao posebna poslastica programa međunarodnog festivala Uhvati film, objavio je Novi list.

Pojašnjeno je da je film 'Ni vremena za umirat' realizirala vrijedna ekipa mladih Riječana koja je publici, dijelom, poznata i iz filmova 'Star Wheels' i 'Star Wheels 2'.

- Njihovo novo ostvarenje podiglo je ljestvicu i produkcijski, ali i minutažom. Ovaj detektivski film, s elementima film noira, traje dobrih četrdesetak minuta. U svakom slučaju, riječ je o ozbiljnom filmu koji pomiče granice svih uključenih, ali i gledatelja. Mladi glumci mjesecima su radili na radionicama s Helgom Paškvan iz udruge Spirit. Kroz radionice su razrađivali i ideje za scenarij, koje su potom završno oblikovali Helga Paškvan i Denis Pilepić. Glavne uloge u filmu imaju Dora kao Esmeralda, Tony kao Al Patone, Tea kao Barska mušica i Dorian kao agent Dodo. Među posebnim gostima koji se pojavljuju u filmu su Lucio Slama i Dražen Turina Šajeta, uz brojne druge koji su podržali ovaj lijepi projekt. U filmu kao statisti sudjeluju roditelji i prijatelji mladih glumaca. Ljubaznošću vlasnika Bordela La Grotta, koji je ustupio prostor za snimanje, više scena snimljeno je u ovom povijesnom riječkom lokalu, koji je poslužio kao savršen ambijent za ovaj krimić - opisano je.

Najavljeno je da će se Međunarodni festival Uhvati film, posvećen osobama s invaliditetom, u HKD-u na Sušaku odvijati još 15. i 16. studenog.

Navedeno je da je prva večer održana 26. listopada, a bila je usmjerena prvenstveno na sve one koji rade s djecom u školskom sustavu, ali i šire. Tada je prikazana selekcija filmova koja je bila pred finalnim izborom ovog međunarodnog festivala. U predstojeće dvije večeri Uhvati film ponudit će odličan izbor nagrađenih filmova iz cijelog svijeta koje je odabrao festivalski žiri Uhvati filma.

- Na programu je tridesetak kratkih filmova, sve jedan bolji od drugog - poručili su organizatori iz udruge Spirit.

Zbog ograničenog kapaciteta atrija HKD-a, ulaznicu je potrebno rezervirati ovdje.

Donacija za ulaznicu nije obavezna, moguće je navesti sumu po vlastitoj volji.

Udruga Spirit za sve informacije dostupna je na emailu info@spirit-ri.hr.

U vezi navedenog filma, objavljeno je i na portalu Rijeka Danas.

- S obzirom da dosadašnji odlazi u penziju, novi Bond bi mogao biti naše Rijeke kapljica? Sugerira to naslov novog filma 'Ni vremena za umirat', koji se kao posveta 'naslonio' upravo na najnoviji uradak iz serije James Bonda. Iako ovaj riječki film, naravno, nije na tehničkom nivou razvikane franšize, niti je tko to od njega očekivao, većina gledatelja priznati će kako je naš Agent 007 - pardon o1o, mnogo simpatičniji! Simpatična je vizualna igra logotipa, jer 1 je agent, a nule su kotači!

Nadalje je napomenuto da je grupa mladih snimila zanimljiv uradak u produkciji Udruge Spirit, prošavši preko brojnih osobnih izazova i prepreka, ali i ovih općih pravila i situacija koje su oko nas.

- Naslanjajući se na detektivske filmove iz doba film noirea, imaju detektiva, fatalnu ženu, mafiju, a radnja, odnosno dio radnje, se dešava u, vjerovali ili ne - Bordelu! Prostor Bordela je odlično 'odglumio' - Bordel La grotta - povijesno autentični lokal, zaista lijepo uređen, što je dalo filmu posebnu notu. Specijalni gosti filma su Šajeta i Lucio Slama. Nije red da vam otkrijemo sve, pa ćemo priložiti dva videa iz filma koji dovoljno govore da vas privuku na predstojeću premijeru u HKD 15 i 16. 11. u sklopu Međunarodnog film Festa UHVATI FILM. Ulaznice će trebati rezervirati jer je ograničen broj posjetitelja - pojašnjeno je.

Trailer filma pogledajte na YouTubeu.

 

Izvor: Novi list/Rijeka Danas

 

Povezane vijesti