TRAM 11 Live album kao vječni dokument o jednoj nezaboravnoj zagrebačkoj noći

Bend Funksteri - sastavljen od bubnjeva, bas gitare, klavijatura i tenor saksofona - bio je prateća, zanimljiva je ali ne nametljiva družina kojom je dirigirao DJ Noki Nole

 

Polovicom travnja u prodaji se u izdanju Menarta pojavio dugo očekivani live album Tram 11, snimljen na njihovom povratničkom koncertu u krcatoj Velikoj dvorani Doma sportova 11. studenog 2017.  

Na koncertu koji je mjesecima unaprijed bio rasprodan ledena dvorana je gorjela, kao i sve ispred nje.   General woo i Target bili su na visini zadatka i teško se oteti dojmu kako nikada prije nisu tako dobro zvučali zajedno.  

Prateći band Funksteri sastavljen od bubnjeva, bas gitare, klavijatura i tenor saksofona bio je prateća, zanimljiva je ali ne nametljiva družina kojom je dirigirao DJ Noki Nole.   

Gostovanja Bolesne braće, Renmana i pjevačice Lu Jakelić upotpunili su koncert, a samim time i ovo izdanje.  No ono što uz same izvedbe najviše dočarava atmosferu te večeri u Domu sportova je frenetično izgaranje publike koje se može ćuti za vrijeme samih pjesama. Tako slušatelj koji nije bio na samome koncertu - slušajući stvari poput Pad sistema, Samo kod nas ili Hrvatski velikani - može osjetiti barem mali dio atmsfere.  

Na pjesmi Jedno Target i Woo su zaista zvučali kao jedno, praćeni repanjem krcate dvorane.    

Ostaje mi zaključiti kako su tramovci svojim prvim live albumom i s diskografske strane opravdali veliki comeback.   

Isto tako, ostaje za čuti hoće li Jedanajstica i u potpuno novim pjesmama i novim studijskim albumom, prvim nakon Vrućine gradskog asfalta koja je objavljena daleke 2000. godine, nastaviti svoju uspješnu vožnju.   Do tada možemo uživati u ovom sjajnom liveu koji će svoju promociju doživjeti na njihovom koncertu 13. srpnja u sklopu programa LJETO U MSU.  Bit će to prilika za još jednom poslušati neke od najvećih klasika domaće rap scene.

Piše: Marko Baković

 

Povezane vijesti