Federacija BiH: Najbolji sportaši s invaliditetom su skijašica Ilma Kazazić i odbojkaš Amir Šehić

Ilma Kazazić nedavno je u austrijskom Pictalu osvojila dvije srebrne medalje u dvije discipline alpskog skijanja, slalomu i veleslalomu za osobe s invaliditetom

 

Ilma Kazazić (skijanje), članica Udruženja SRI Novi Grad i SK llimer Novi Grad, i Amir Šehić, reprezentativac u sjedećoj odbojci, izabrani su za najuspješnije sportaše s invaliditetom BiH za 2015. godinu, po izboru Sportskog saveza invalida FBiH.

Svečana manifestacija održana je u hotelu Hollywood na Ilidži, uz prisustvo velikog broja uzvanika iz sportskog, političkog i javnog života BiH. Prisutnima se biranim riječima obratio Redin Redžić, predsjednik SSIFBiH. On je čestitajući sportašima na velikim uspjesima, istaknuo da su reprezentacija BiH košarke u kolicima i sjedeća odbojka ostvarili izuzetno velike uspjehe na Europskom prvenstvu, a Ilma Kazazić na Europskom natjecanju u skijanju.

Ilma Kazazić nedavno je u austrijskom Pictalu osvojila dvije srebrne medalje u dvije discipline alpskog skijanja, slalomu i veleslalomu za osobe s invaliditetom. U najužoj konkurenciji za najbolju sportašicu bile su Vahida Bešlagić (pikado) i Kadira Nukić (streljaštvo).

Amir Šehić na Europskom se prvenstvu okitio se zlatnom medaljom. Drugo mjesto pripalo je Elviru Modronji (košarka u kolicima), a treće mjesto pripalo je Rasimu Topaloviću (pikado).

Izvor:  Oslobođenje

 

Povezane vijesti