Tomislav Špalj: Jedan od naših najboljih stolnotenisača s invaliditetom spreman je za medalju u Rio de Janeiru

Tomislav Špalj bio je jedini hrvatski predstavnik na turniru na Kostarici, na kojemu su se natjecali stolnotenisačice i stolnotenisači iz 46 zemalja, te osvojio brončanu medalju

 

Jedan od najuspješnijih hrvatskih stolnotenisača s invaliditetom i član naše stolnoteniske reprezentacije, Tomislav Špalj, od 15. do 20. prosinca nastupio je na posljednjem ovogodišnjem turniru na Kostarici.

Na natjecanju je pokazao zavidnu formu i osvojio broncu. Dobra vijest za predstojeće Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru!

"Nakon ovog turnira znat će se svi putnici na Paraolimpijske igre u Rio de Janeiro. Moja očekivanja su velika s obzirom na sav uloženi trud i odricanja“, izjavio je uoči puta.

Špalj je bio među četiri hrvatska stolnoteniska predstavnika na Igrama u Londonu 2012. Tada je nastup završio u natjecanju po skupinama, ali u karijeri ima niz medalja s velikih natjecanja.

"Stolnim tenisom se bavim deset godina", kaže Tomislav. "To mi je bio najdraži sport, odmah iza nogometa. Stjecajem okolnosti to je sada jedini sport u kojem su osobe s invaliditetom ravnopravne zdravim osobama. Od dosad ostvarenih rezultata bih izdvojio prvu zlatnu međunarodnu medalju na Svjetskom kupu u Buenos Airesu, ulazak u polufinale Europskog prvenstva u Genovi te osvojeni turnir u Češkoj.“

Špalj je član STKOSI Varaždin i već osam godina za redom prvak Hrvatske. Iza njegovih rezultata stoji predan rad.

"Pred velika natjecanja treniram dva puta dnevno. Prvi trening počinje rano ujutro i traje dva sata. Nakon toga je odmor od tri do četiri sata pa trening snage u trajanju od 45 minuta. Zatim slijedi drugi trening stolnog tenisa u kojem odrađujem mečeve sa sparing partnerima po taktičkim zamislima moga trenera“, objašnjava stolnotenisač koji svoje slobodno vrijeme uglavnom provodi s obitelji i prijateljima, ili se opušta uz filmove.

Tomislav Špalj bio je jedini hrvatski predstavnik na turniru na Kostarici na kojemu su se natjecali stolnotenisačice i stolnotenisači iz 46 zemalja.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti