Ante Raos: Donacija računala za članove Mreže udruga osoba s invaliditetom

"Računala će svakako omogućiti puno kvalitetniju komunikaciju za osobe s invaliditetom, budući da se preko interneta danas može napraviti mnogo posla", kaže Raos

 

Donacijom četiriju rabljenih kompleta računala, tvrtki Geoprojekt i Infos-Split, olakšat će se rad i komunikacija članovima Mreže udruga osoba s invaliditetom, u čijim se prostorijama održala primopredaja donacije.
"Ova donacija čini bitan korak prema poticanju aktivnosti osoba s invaliditetom te im daje priliku da pokažu znanje i kompetenciju, kao i mogućnost da žive od vlastitog rada", smatra Ante Raos, predsjednik Mreže.
"Vjerujem da ćemo ovim poklonom uistinu uljepšati blagdane za četiri naša najpotrebitija korisnika. Bude li postojala mogućnost, računala bismo na korištenje možda dali i budućim zaposlenicima koji će raditi na proširenju projekta 'Odgovorno poslovanje – čisti svijet', u pogonu reciklaže sapuna u Solinu. Računala će svakako omogućiti puno kvalitetniju komunikaciju za osobe s invaliditetom, budući da se preko interneta danas može napraviti mnogo posla", kaže Raos.
Branka Babić u ime Infosa-Split i Vedrana Garmaz iz Geoprojekta pojasnile su da je do ideje došlo prilikom zajedničkog sastanka tvrtki koji se održao uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.
"Odlučili smo promijeniti računalnu opremu, a budući da je ova koju smo do sada koristili još uvijek uistinu kvalitetna i jaka, smatramo da će svakako poslužiti korisnicima Mreže",dodala je Garmaz.
"Ne trebaju nam privilegiji. Možemo pokazati svoj potencijal i dokazati da smo prilika ove zajednice samo ako različite tvrtke stupe u komunikaciju s nama, otvore nam vrata i kroz svoje resurse pomognu da se integriramo u društvo i postanemo ekonomski neovisni", poručio je Raos. 

Izvor: Slobodna Dalmacija

 

Povezane vijesti