Humanitarni koncert za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Svake godine u Hrvatskoj 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju

Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol 2009. godine pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život.  Akcijom se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih šest godina prikupljeno je više od 20 milijuna kuna za 185 studentskih stipendija, dok je prva generacija stipendista završila studij prošle godine.

Gabi Novak i Arsen Dedić te njihovi gosti Lea Dekleva i maestro Branko Bulić Bula održali su humanitarni koncert čija posebnost je što se uz svaku kupljenu ulaznicu od koje se osiguravaju stipendije kupac na dar dobio grafiku vrsnog hrvatskog likovnog umjetnika Vatroslava Kuliša. Njegova izložba "Životinjsko carstvo" postavljena u sklopu programa Scene Amadeo ostaje otvorena do kraja prosinca 2015. godine.

Izložba Vatroslava Kuliša peta je u nizu izložaba (Šimunović, Filakovac, Krašković, Dolić, Milenković,Kuliš) posvećenih akademskoj slikarici i grafičarki Izabeli Šimunović (1970. - 2010.) kojima Scena Amadeo i Hrvatski prirodoslovni muzej predstavljaju likovne umjetnike čija su djela inspirirana prirodoslovnom tematikom.

 
In Portal