HUPRT: Informatička edukacija kao božićni poklon za polaznike treće životne dobi

"Naglašavam da smo jedini ECDL Testni centar potpuno prilagođen svim marginaliziranim skupinama društva u Republici Hrvatskoj", kaže Gordana Glibo, voditeljica informiranja HUPRT-a

 

Ako se pitate što pokloniti najmilijima treće životne dobi za nadolazeće blagdane, razmislite o informatičkoj edukaciji. Za 40 sati nastave treba izdvojiti svega 500 kuna, a jedna grupa broji maksimalno sedam polaznika što omogućuje individualan pristup. Sve to možete ostvariti javite li se u Hrvatsku udrugu za promicanje i razvoj tiflotehnike – HUPRT

Pet korisnika koji su u trećoj životnoj dobi odlučili naučiti nešto novo i održati korak s vremenom za svoj izuzetan trud, uspješan rad i postignute rezultate u srijedu, 17. prosinca u 18 sati primit će Priznanja od udruge HUPRT, organizatora edukacije. Dodjela priznanja bit će upriličena u informatičkoj učionici udruge, Ulica grada Mainza 29, u Zagrebu.

Udruga HUPRT, između ostalih aktivnosti, organizira i certificiranu ECDL edukaciju te informatičku edukakaciju za pripadnike treće životne dobi. Anketiranjem polaznika treće životne dobi došli smo do podatka da je jedan od razloga pohađanja ovakve nastave mogućnost korištenja online kupovine, aktivniji društveni život i održavanje rodbinskih veza na daljinu - iz topline vlastitog doma = praktično, a i bez dodatnih troškova = jeftino.

"Naglašavamo da smo jedini ECDL Testni centar potpuno prilagođen svim marginaliziranim skupinama društva u RH. Godine 2012. Hrvatski informatički zbor nagradio je udrugu HUPRT plaketom Informatika za uključivanje slijepih osoba u certificirani ECDL program s ciljem njihovog lakšeg zapošljavanja. Kod nas rade licencirani predavači po ECDL normi priznatoj u 147 zemalja svijeta, a u proteklih pet godina neki od edukacijskih programa u HUPRT-u je završilo 200-tinjak osoba", rekla nam je Gordana Glibo, voditeljica informiranja HUPRT-a.

Više informacija na stranici www.huprt.hr

In Portal

 

Povezane vijesti