HUPRT: Put koji stvara svijet jednakih mogućnosti

Hrvatska udruga za razvoj i promicanje tiflotehnike sudjelovala je na Međunarodnoj konferenciji u Austriji posvećenoj obrazovanju osoba s invaliditetom

Udruga HUPRT sudjelovala je na Međunarodnoj konferenciji pod nazivom "8th International Conference on Higher Education and Disability" koju su organizirali University of Innsbruck i University of New Orleans u Innsbrucku, Austrija.

- Na ovoj Međunarodnoj konferenciji sudjelovali smo kao izlagač, predstavljajući svoju temu pod nazivom "Put koji stvara svijet jednakih mogućnosti". Prezentacija se sastojala od dva dijela,  prvim je ukratko predstavljen rad udruge kroz prikaz većine aktivnosti, a drugi dio odnosio se na inovativnu aplikaciju za pješačku navigaciju koju će koristiti slijepe i slabovidne osobe u samostalnom kretanju posredstvom svojih mobilnih telefona s android platformom.
U nekim segmentima bili smo jedinstveni sudionici događanja. Jedini smo imali materijale na brajici što su slijepi sudionici pohvalili. U službenom dijelu konferencije nosili smo prepoznatljive plave majice s HUPRT-ovim logom i natpisom "Put koji stvara svijet jednakih mogućnosti", a po završetku našeg izlaganja odigrali smo nagradnu igru za prisutne i takvom istom majicom nagradili predstavnicu Turske za točan odgovor na postavljeno nagradno pitanje- rekao nam je predsjednik udruge HUPRT, Nikola Glibo.

Iskustva i znanja prezentirana na skupu, za udrugu HUPRT su primjenjiva u daljnjem radu te će se, uz ostvarene kontakte s izlagačima, pokušati dodatno ojačati međunarodna suradnja i uz njihovo iskustvo ubrzati proces implementacije ključnih projekata u razvoj civilnog društva u Republici Hrvatskoj, posebice na području pružanja usluga osobama s invaliditetom.

B. Ravlić