Život u zajednici: Okrugli stol o položaju osoba s invaliditetom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije broji više od 250 članova, među kojima je veliki broj djece i mladih s teškoćama u razvoju u dobi do 20 godina

 

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, ulica Jelene Babić 18 u Petrinji, održat će se Okrugli stol pod nazivom 'Život u zajednici' s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave s područja Sisačko-moslavačke županije kojim se želi ukazati na probleme osoba s invaliditetom, pozvati na zajedničko rješavanje aktualne problematike, kao i zahvaliti na suradnji i podršci tijekom 2014. godine.

U Sisačko-moslavačkoj županiji živi više od 19.000 osoba s invaliditetom, odnosno 11,4 posto od ukupnog stanovništva županije. Invaliditet je prisutan u svim dobnim skupinama, a čak ih je 7 posto u dječjoj dobi od 0 do 19 godina.

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije broji više od 250 članova, među kojima je veliki broj djece i mladih s teškoćama u razvoju u dobi do 20 godina.

Ove brojke svjedoče o potrebi što bolje zajedničke koordinacije, ukazivanju na problematiku i rješavanje problema u lokalnim i gradskim sredinama.

"Okruglim stolom u srijedu, 3. prosinca od 10 sati, počet će i naš program Dan otvorenih vrata koji će trajati do 16 sati i omogućit će svim zainteresiranim građanima da tijekom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom posjete Malu kuću u Petrinji koja je svima na ponos i primjer kako možemo doprinijeti razvoju dopunskih, inovativnih i alternativnih socijalnih usluga usmjerenih djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom", rekla nam je Aleksandra Milković, voditeljica stručne službe u udruzi.

In Portal

 

Povezane vijesti