Dva kluba u finalu Lige prvaka, Real i Atletico, kiksali protiv znatno slabijih protivnika

Pred Atleticom su još dvije utakmice, prvu igra pred svojim navijačima s Malagom, a posljednje kolo putuje na Camp Nou u goste Barceloni. Ako iz ta dva susreta osvoje četiri boda, postat će prvaci Španjolske

Došao je kraj sjajnom nizu Atletico Madrida, u 36. kolu Primere bolja je bila ekipa Levante s 2-0. Ovim porazom igrači trenera Diega Simeonea zakomplicirali su si put do naslova prvaka, ali treba napomenuti kako još uvijek sami kontroliraju situaciju. Da je Atletico Madrid kojim slučajem pobijedio uspjeli bi zaokružiti sjajan tjedan, jer u srijedu su ostvarili plasman u finale Lige prvaka. 
 Levanteov heroj na utakmici bio je vratar Keylor Navas, koji je u uvodnim minutama susreta obranio nekoliko neugodnih udaraca gostujuće ekipe. Kako to već u nogometu obično biva, za svoje promašaje Atletico je kažnjen autogolom, nesretnik kojeg je lopta plasirana iz kornera nesretno pogodila u glavu bio je Filipe Luis. Poslije lošeg prvog poluvremena za Madriđane, trener Simeone je u igru ubacio Adriana i Ardu Turana, te je nastavak donio njihovu bolju i agresivniju igru. Kada se činilo da će uspjeti izjednačiti rezultat, domaćini su postigli novi gol za 2-0. U silnom pritisku gostiju, Levante je organizirao brzu kontru, a strijelac je bio Barrel rutinskim pogotkom..
 "Ovaj poraz najbolja je stvar koja nam se mogla dogoditi. Čekaju nas tri tjedna visokog intenziteta puna emocija. Ovo je idealan trenutak za momke, za igrače. Uvijek sam govorio da se natječemo s fantastičnim protivnicima. Gledali smo ih kako gube i to nam je bilo teško shvatljivo. Sada je došao naš red da izgubimo. Iza nas su tri fantastična tjedna u kojima smo bili odlični i igrali dobar nogomet ", rekao je na konferenciji za novinare nakon utakmice trener Diego Simeone. Atletico Madrid imao je sreću što je njihov glavni konkurent, gradski rival Real Madrid kiksao na svom terenu: odigrali su 2-2 s Valencijom. 
Pred Atleticom su još dvije utakmice, prvu igra pred svojim navijačima s Malagom, a posljednje kolo putuje na Camp Nou u goste Barceloni. Ako iz ta dva susreta osvoje četiri boda, postat će prvaci Španjolske.
M. Damjanović