Ancelotti u šoku: Atletico nadigrao Real i pobjegao mu pet bodova

Trener Reala Ancelotti je Luku Modrića i Balea uveo od 46. minute. Luka je imao dva solidna pokušaja iz daljine, a Velšanin je na desnom boku bio odsječen i nemoćan

Atletico je nakon 14 gladnih godina dočekao pobjedu nad Realom u španjolskom prvenstvu! Crveno-bijeli slavili su na Bernabeuu 1:0 (Diego Costa, 11 . minuta) pred 79.845 gledatelja i potpuno nadigrali domaćina promašivši još tri čista zicera.
Ancelotti je Luku Modrića i Balea uveo od 46. minute. Luka je imao dva solidna pokušaja iz daljine, a Velšanin je na desnom boku bio odsječen i nemoćan.

Bila je to prva pobjeda Atletica nad gradskim rivalom u španjolskom prvenstvu nakon 14 godina.Trener Reala Carlo Ancelotti je nakon utakmice kritizirao momčad.- Nismo igrali dobro, bili smo spori u napadu. Nikad nije lako kad izgubite utakmicu. Morat ću razmisliti o daljnjim potezima. Do prošlog tjedna smo igrali dobro. Moramo nastaviti raditi i siguran sam da ćemo se popraviti - rekao je Ancelotti.Cristiano Ronaldo je također naglasio da Real mora bolje.- Možda nismo u vrhunskoj formi, ali ne igramo loše. U momčadi su neki novi igrači i nova taktika pa ne treba raditi dramu od ovog poraza. Nije kriv trener nego igrači. Igrao sam loše, ali ne samo ja nego cijela momčad.
Barcelona je u gostima pobijedila Almeriju 2:0 pogocima Messija i Adriana. Loša vijest za Katalonce je ozljeda Messija (zamijenjen u 21. minuti, mišić), a dobra - Barca u prvih sedam kola ima sedam pobjeda što joj je najbolji start u prvenstvu u povijesti. Isti učinak ima i Atletico i već bježi Realu pet bodova...
U sjajnoj formi je Ivan Rakitić, asistent za vodeći pogodak Seville u Sociedadu (završilo je 1:1)...
U njemačkom derbiju, u kojemu se u tunelu Allianz Arene pjevušilo “Kada Sava krene prema Brodu...”, Mario Mandžukić protiv Ivice Olića, Hrvati su imali epizodne uloge i niti jedan nije odigrao cijelu tu ne naročito uzbudljivu utakmicu. Bavarci su svladali vukove 1:0 (strijelac Müller), Mandžukić je u 80. minuti zapucao zicer, u 86. minuti zamijenio ga je Kirchhoff, Olića je u 83. minuti zamijenio Cagliuri, a Ivan Perišić ušao je od 68. minute. Mandžo je imao 24 kontakta s loptom i 79-postotnu uspješnost dodavanja, dok je Olićev učinak bio 23/58. Njemački komentatori i ovom zgodom, kada je Bayernova igra daleko od simfonije, pitaju se - zašto je Guardiola na klupi zaboravio Marija Götzea? Zar su ga platili 37 milijuna eura da bi bio promatrač?
Borussia Dortmund u velikom je stilu demolirala Freiburg 5:0 pred 80.000 gledatelja. Njima Götze očito ne nedostaje jer žuti su jučer imali čak 27 udaraca prema golu, 599 pasova s 84-postotnom točnošću. Briljirao je Poljak Robert Lewandowski s dva pogotka, ukupno 60 u 105 bundesligaških nastupa. Borussia je u prvih sedam kola zabila čak 21 pogodak i i dalje vodi mrtvu utrku s Bayernom.
Milan Badelj odigrao je cijelu utakmicu za HSV u remiju u Frankfurtu (2.2).
West Bromwich Albion je u engleskom prvenstvu šokirao Manchester United na Old Traffordu sa 2:1, Manchester City izgubio od Aston Ville 2:3, a Arsenal slavio u Swanseau 2:1. Topnici su lideri ljestvice sa 15 bodova, čak osam više od 12-plasiranoga prvaka Manchester Uniteda.
Hit prvenstva je četvrtoplasirani Lovrenov Southampton. Dejan je i jučer igrao cijelu utakmicu u pobjedi nad Crystal palaceom 2:0, a Niko Kranjčar do 83. minute za QPR u drugoj ligi protiv Middlesbrougha (2:0). QPR je vodeći u Championshipu...

VLM