HENDICAPPO Facebook video emisija "Kako stvoriti problem"

Pod pseudonimom HendiCappo krije se Dominik Janović, student novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, koji za cilj ima razbiti sve dosadašnje stereotipe o invaliditetu

 

Na Facebooku će se u nedjelju, 11. studenog u 20 sati, održati video emisija pod nazivom "Kako stvoriti problem" voditelja HendiCappa.

Pod pseudonimom HendiCappo krije se Dominik Janović, student novinarstva na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, koji za cilj ima razbiti sve dosadašnje stereotipe o invaliditetu. A upravo to i radi na istoimenoj stranici, na kojoj prikazuje život "egzotične" osobe s invaliditetom koja živi kontra svih ukorijenjenih stereotipa kroz zabavu, inspirativne priče i istinite događaje.

U emisiji će razgovarati o stvarnim problemima osoba s invaliditetom. O njihovim imaginarnim preprekama, o krivom i o ispravnom načinu ponašanja i promatranja osobe s invaliditetom. Spominjat će i neke od anegdota HendiCappa koje bi vas mogle zaintrigirati ili nasmijati, a njemu su promijenile život.

- Ideja eventa je ta da se kroz emisiju raspravi o osobama s invaliditetom. Da ih motiviram kroz svoje osobno iskustvo i ukažem na brojne pozitivne strane kroz anegdote, kroz situacije koje su mi zaista promijenile život. Okupit ćemo se i pokazat ću što mislim o stvarnim problemima. I na kraju, predstavit ću malo budućnost svoje stranice i što pratitelji mogu očekivati – objašnjava nam Dominik.

- Pridružite se i sagledajte situaciju iz drugog ugla – poziva HendiCappo.

HendiCappa možete pratiti na www.facebook.com/hendicappo, a stranica Facebook eventa je www.facebook.com/events/340386593413658.

Damir Fatušić

Foto: Matea Petrović

 

Povezane vijesti