HRT: Emisija Školski sat kroz projekt Drugi upoznaje publiku i sa životom osoba s invaliditetom

Učenici su snimili filmove u kojima predstavljaju "druge" u svojoj okolini – osobe treće dobi, strance, osobe s invaliditetom, socijalno ugrožene i brojne druge


 

HRT-ova emisija Školski sat predstavlja Projekt Drugi u kojemu su inicijatori željeli odgovoriti na pitanje: tko su ti "drugi" i "drugačiji"?

U sklopu projekta pripremljeni su dokumentarni i animirani filmovi o osobama koje pripadaju različitim kulturama, vjerama i nacijama, različitim društvenim skupinama ili njeguju različite stilove života i o tome kako stvarati tolerantno, interkulturalno društvo. U upoznavanju i uvažavanju "drugih" pomogli su učenici brojnih osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, nastavnici, stručnjaci i nevladine udruge.

Učenici su snimili filmove u kojima predstavljaju "druge" u svojoj okolini – osobe treće dobi, strance, osobe s invaliditetom, socijalno ugrožene osobe i brojne druge. Najmlađi sudionici projekta su pak izradili likovne radove u kojima prikazuju baštinu vlastitog i drugih krajeva Hrvatske.

Stručnjaci i nevladine udruge pomogli su inicijatorima izraditi kvizove, pojmovnik i nastavne pripreme, a članovi srednjoškolskih debatnih klubova pripremili su debate o problemima ranjivih društvenih skupina.

Emisija posvećena osobama s invaliditetom bit će emitirana već idućeg četvrtka, 25. siječnja u devet sati na HRT 2.

Najbolje je da pogledajte sve što su pripremili i upoznate druge! Jer drugi su neki od nas.

Anita Blažinović