Split: Udruga gluhih i nagluhih osoba traži 4 pomoćnika u nastavi

Udruga je dobila niz vrijednih priznanja. Velik broj pehara i plaketa krasi zidove društvene prostorije, a najmilija im je Nagrada Grada Splita povodom četrdesete godišnjice postojanja udruge

 

Udruga gluhih i nagluhih osoba grada Splita i Županije splitsko-dalmatinske otvorila je natječaj za radno mjesto pomoćnik/pomoćnica u nastavi – komunikacijski posrednik/posrednica (3) na određeno; 30 sati tjedno za rad u Splitu i pomoćnik/pomoćnica u nastavi – komunikacijski posrednik/posrednica (1) na određeno; 20 sati tjedno za rad u Marini.

Potrebna razina obrazovanja je srednja škola 4 godine te poznavanje osnova informatike tj. osnove korištenja računala u Windows okruženju. Radno iskustvo nije važno. Opis poslova: komunikacijsko posredovanje za vrijeme odgojno-obrazovnog procesa.

Uvjet: poznavanje hrvatskog znakovnog jezika.

Motivacijsko pismo, životopis, uvjerenje o nekažnjavanju i presliku svjedodžbe poslati do 3. srpnja 2018. na e-mail ugnost@gmail.com.

Udruga je osnovana 1945.g. i kao prva udruga gluhih osoba u Hrvatskoj egzistira već više od sedamdeset godina na dobrobit svojih članova. Tijekom postojanja udruge mijenjala su se društvena uređenja i politike, udruga je mijenjala nazive i metodologije rada, ali potrebe osoba oštećena sluha ostale su uglavnom iste.

Od osnutka pa sve do danas djelokrug rada udruge odnosio se na: 
- savladavanje teških komunikacijskih barijera i sprječavanje izoliranosti građana oštećena sluha iz njihova okruženja,
- praćenje, predlaganje i primjenu zakonskih propisa za poboljšanje pravnog i socijalno-ekonomskog položaja osoba oštećena sluha, 
- dostignuća na području školovanja, doškolovanja i zapošljavanja, 
- zadovoljavanje svih potreba čovjeka kao društvenog bića (svakodnevna druženja, izleti te kulturno-umjetničke i sportsko-rekreativne aktivnosti). 
Sve ovo izvodi se temeljem zacrtanih godišnjih planova i programa rada.

Udruga gluhih i nagluhih osoba godine 1949. osnovala je DES, splitsku ustanovu za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom, a 1952. godine bila je suosnivač Zavoda za odgoj gluhe djece, današnjeg Centra za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj", Split. 

U svom dugogodišnjem radu udruga je dobila niz vrijednih priznanja. Velik broj pehara i plaketa krasi zidove društvene prostorije, a najmilija im je Nagrada Grada Splita povodom četrdesete godišnjice postojanja udruge. Na proslavi šezdesete obljetnice postojanja udruge dodijeljen im je Grb Grada Splita za uspješan dosadašnji rad.

U cilju ostvarivanja općih i posebnih interesa svoga članstva, udruga je kontinuirano surađivala i surađuje s državnim, županijskim, gradskim i općinskim vlastima iz područja socijalne, mirovinske i zdravstvene zaštite te obrazovanja, a uspješno surađuje i sa srodnim udrugama, zadrugama i ustanovama.

Božica Ravlić