Udruga gluhih i nagluhih Samobor: Kako smo obilježili Međunarodni tjedan gluhih

"Gluhim i nagluhim osobama potrebna je pažnja, briga i prihvaćanje, jednako kao i svima u društvu u kojem živimo", poručuju iz samoborske Udruge

 

Na inicijativu Svjetske federacije gluhih od 1958. godine zadnjeg tjedna u rujnu obilježava se Međunarodni tjedan gluhih, s ciljem osvješćivanja javnosti za potrebe gluhih i kao podsjetnik odgovornima na brojne probleme s kojima se gluhe i nagluhe osobe susreću tijekom svog života.

Udruga gluhih i nagluhih Zagrebačke županije - Samobor obilježila je ovaj tjedan, a najživlje je bilo u subotu, 26. rujna, kada su u svojim prostorijama u Kompareovoj ulici članovi organizirali radionice za sve uzraste i proveli prijepodne u zajedničkom druženju. Dodatan povod druženju bila je i 17. godišnjica udruge pa ih je tom prilikom posjetila i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koja je čestitala i obećala daljnju podršku Grada Samobora u radu.

"Da su podrška i razumijevanje itekako potrebni, ne samo u svakodnevnom životu kroz potpuno uključivanje u zajednicu u kojoj žive, dokaz su i brojne poznate osobe koje su, unatoč gluhoći ili nagluhosti, stekle svjetsku slavu, a među kojima je i nemali broj kompozitora, svirača, slikara, pa čak i Nobelovaca. Zamislite samo današnju glazbenu scenu bez jednog Beethovena. Gluhim i nagluhim osobama potrebna je pažnja, briga i prihvaćanje, jednako kao i svima u društvu u kojem živimo", poručuju iz samoborske Udruge gluhih i nagluhih.

In Portal

 

Povezane vijesti