Bravo naši: Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci u Koreji osvojila zlato

Izabranici izbornika Gorana Leke u 65 minuta utakmice još jednom su pokazali izuzetnu koncentriranost, odradivši sve zadatke koje je izbornik stavio pred njih

 

Na kvalifikacijskom turniru u sjedećoj odbojci u Koreji hrvatska muška reprezentacija osvojila je zlatnu medalju, plasiravši se među 16 najboljih reprezentacija svijeta za Svjetsko prvenstvo u Nizozemskoj.

"U polufinalnom dvoboju između Hrvatske i Latvije, hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci pobijedila je Latviju s rezultatom 3:0 (25-12, 25-22, 25-12) te se u finalu sastala s reprezentacijom Tajlanda koju je uvjerljivo pobijedila s 3:0 (25-12, 25-14 25-15). Izabranici izbornika Gorana Leke u 65 minuta utakmice još jednom su pokazali izuzetnu koncentriranost, odradivši sve zadatke koje je izbornik stavio pred njih. Iako s očigledno slabijim protivnikom, sigurno su priveli utakmicu kraju osvojivši zlatnu medaju na kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje će se od 15. do 22. srpnja 2018. održati u Nizozemskoj. Jedino je prvak ovog kvalifikacijskog turnira stekao pravo na nastup na Svjetskom prvenstvu. U ženskoj konkurenciji uvjerljivom pobjedom se ženska talijanska reprezentacija u sjedećoj odbojci plasirala na Svjetsko prvenstvo te se time potvrdilo kako je Europa vodeći kontinent u sjedećoj odbojci na svjetskoj razini. Na Svjetskom prvenstvu će u obje konkurencije nastupiti 16 najboljih reprezentacija iz cijelog svijeta", napisala je Ivana Pavić, predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke i glavna tajnica Europske paraodbojkaške federacij.

Više o sjedećoj odbojci može se pogledati na Facebook stranici Croatian Sitting volleyball federation te na službenoj stranici Hrvatskog saveza sjedeće odbojke www.hsso.hr.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti