Koreja: Hrvatska muška reprezentacija uvjerljivo startala na kvalifikacijskom turniru u sjedećoj odbojci

Samo prvoplasirani na ovom kvalifikacijskom turniru ostvaruje plasman na Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, koje će se održati u srpnju 2018. u Nizozemskoj

 

Na kvalifikacijskom turniru u sjedećoj odbojci u Koreji - za Svjetsko prvenstvo 2018. koje će se održati u Nizozemskoj – hrvatska muška reprezentacija uvjerljivo je pobijedila Tajland.

"Prvu utakmicu po rasporedu protiv Konga, hrvatska reprezentacija nije odigrala zbog nedolaska Konga na kvalifikacije uslijed problema u putovanju. Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci odmjerila je snage s Tajlandom kojeg je rutinskom igrom savladala 3:0 (25:20, 25:11, 25:18). Izabranici izbornika Gorana Leke su koncentrirano priveli svaki set kraju bez trzavica i po dogovoru s izbornikom odradili sve zacrtane ciljeve protiv očigledno slabijeg protivnika, Tajlanda. Sljedeća zadaća naše muške reprezentacije u sjedećoj odbojci je savladati u svojoj grupi (B) reprezentaciju Mongolije 29. ožujka, kada će u slučaju pobjede zauzeti prvo mjesto u grupi te nakon toga odmjeriti snage s drugoplasiranom reprezentacijom iz grupe A u kojoj se nalaze - Koreja, Latvija, Italija i Kambodža.

Važno je napomenuti kako samo prvoplasirani na ovom kvalifikacijskom turniru ostvaruje plasman na Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci, koje će se održati u srpnju 2018. u Nizozemskoj. Kvalifikacije traju do 1. travnja 2018., kada će se odigrati i zadnje utakmice za plasmane nakon čega će se znati koja od reprezentacija se plasirala na Svjetsko prvenstvo uz preostalih 15 reprezentacija koje su već plasirane. Na kvalifikacijskom turniru još igraju i žene, koje se također bore za preostalo mjesto za Svjetsko prvenstvo, a sudjeluju Koreja i Italija", navela je Ivana Pavić, dr. med., predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke i glavna tajnica Europske paraodbojkaške federacije.

Više o sjedećoj odbojci može se pročitati na Facebook stranici Croatian Sitting volleyball federation te na službenoj stranici Hrvatskog saveza sjedeće odbojke www.hsso.hr.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti