Koreja: Kvalifikacijski turnir u sjedećoj odbojci donio Hrvatskoj drugu pobjedu

Kvalifikacije traju do 1. travnja 2018., nakon čega će se znati koja od reprezentacija se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Nizozemskoj

 

Kako je u tijeku kvalifikacijski turnir u sjedećoj odbojci u Koreji - za Svjetsko prvenstvo 2018., koje će se održati u Nizozemskoj - stižu nam dobre vijesti s terena. Nadmoćnom pobjedom nad Mongolijom, hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci pokazala je svjetsku kvalitetu i krupnim koracima korača prema Nizozemskoj.

"Završena je i druga i posljednja utakmica u grupi B u kojoj se natječe Hrvatska reprezentacija u sjedećoj odbojci na kvalifikacijama u Koreji, JeJu city, za Svjetsko prvenstvo. Izbornici Gorana Leke odradili su rutinsku utakmici protiv Mongolije ostvarivši maksimalan broj dobivenih utakmica u grupi, zauzevši time prvo mjesto u grupi B. Mongoliju su pobijedili s 3:0 (25:13, 25:9, 25:13) kao očigledno slabijeg protivnika. U grupi A se još odigravaju utakmice, a Hrvatska reprezentacija će u polufinalu igrati s drugoplasiranim iz grupe A, pri čemu će se konačni poredak grupe A znati nakog svih odigranih utakmica. Raspored polufinalne utakmice je u petak 30. ožujka 2018 u 11:00 sati po lokalnom vremenu u kojoj će Hrvatskoj najvjerojatnije protivnik biti Latvija. U subotu, 31. ožujka, planirana je finalna utakmica u muškom turniru", napisala je u očitovanju Ivana Pavić, predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke i glavna tajnica Europske paraodbojkaške federacije.

Podsjećamo da je Hrvatska muška reprezentacija u sjedećoj odbojci ovih dana odigrala svoju prvu utakmicu na kvalifikacijskom turniru u Koreji za Svjetsko prvenstvo 2018. te je po prvi put odmjerila snage s Tajlandom, kojeg je rutinskom igrom savladala 3:0 (25:20, 25:11, 25:18). Prvu utakmicu po rasporedu protiv Konga Hrvatska reprezentacija nije odigrala zbog nedolaska Konga na kvalifikacije uslijed problema u putovanju.

Nadalje slijedi odmjeravanje snage s drugoplasiranom reprezentacijom iz grupe A u kojoj se nalaze Koreja, Latvija, Italija i Kambodža.

Kao što je Pavić već objasnila, samo prvoplasirani na ovom kvalifikacijskom turniru ostvaruje plasman na Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci. Kvalifikacije traju do 1. travnja 2018., kada će se odigrati i zadnje utakmice za plasmane, nakon čega će se znati koja od reprezentacija se plasirala na Svjetsko prvenstvo uz preostalih 15 reprezentacija koje su već plasirane. Na kvalifikacijskom turniru igraju i žene, koje se također bore za preostalo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti