Dino Sokolović: Sjajni skijaš s invaliditetom na pobjedničkom postolju u Kuehtalu

"Napravio sam jednu grešku koja me je skoro koštala plasmana, ali sam se uz izuzetne napore uspio održati i tako konačno nakon dvije godine doći do svog prvog postolja. U protekle dvije godine, naime, pratili su me zdrastveni problemi", rekao je Dino

 

U austrijskom Kuehtalu hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović u konkurenciji sjedećih slalomaša osvojio je treće mjesto na Svjetskom skijaškom kupu za osobe s invaliditetom. Bilo je to Sokoloviću prvo postolje nakon 16. siječnja 2016. godine, kada je slavio u Kranjskoj Gori. Pobjedio je Norvežanin Jasper Pedersen, dok je drugi bio Japanac Suzuki Takeshi.

"Staza je bila izuzetno tvrda po ulasku u ciljnu ravninu nakon drugog laufa", izjavio je Dino Sokolović.

"U prvom laufu staza je bila postavljena otvorenijom i bržom, što je meni izuzetno odgovaralo. Uz jednu manju grešku ostvario sam odlično, drugo vrijeme. U drugoj vožnji staza je postavljena zatvorenijom, ali sam se izuzetno dobro snašao sve do četvrtih vrata prije ciljne ravnine. Napravio sam veliku grešku, koja me je skoro koštala plasmana, ali sam se uz izuzetne napore uspio održati i tako konačno nakon dvije godine doći do svog prvog postolja. U protekle dvije godine pratili su me zdrastveni problemi te u prosincu 2016. teška ozljeda leđa. S rehabilitacijom sam počeo već u travnju ove godine, a s punim pripremama sam krenuo u listopadu. Očekuje me još jedan lauf, a potom ono najdraže - dvije utrke Svjetskog kupa na sljemenskom Crvenom spustu 8. i 9. siječnja. Vjerujem da ćemo i mi, skijaši s invaliditetom, imati mogučnosti da isprobamo našu stazu i da se odlično spremimo za prvu utrku Svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom u Zagrebu i Hrvatskoj", zaključio je Dino Sokolović.

U Kuehtailu od 19. do 22. prosinca nastupa više od 20 zemalja s ukupno 120 skijašica i skijaša  u sve tri kategorije - slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti