Lucija Smetiško: Sjajna skijašica s invaliditetom briljira i na šahovskom prvenstvu za djecu i mlade

Lucija Smetiško pokazala je zavidan talent za šah, no isto tako slovi i za jednu od naših najperspektivnijih mladih skijašica, a sport joj nije prepreka da i u školi postiže sjajne rezultate

 

U 6. kolu Europskog prvenstva mladih šahista u pojedinačnoj konkurenciji na kojem se dječaci i djevojčice natječu u dobnim skupinama do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina hrvatski predstavnici postigli su pet pobjeda i šest remija uz samo tri poraza.

Lucija Smetiško je u skupini do 12 godina remijem zadržala visok plasman i sada u konkurenciji 100 igračica dijeli 5. mjesto sa 4,5 boda. Pobjede su još postigli Leon Livaić (do 18), Nikola Kos (do 8), te Marta Trgovac (10), Nikolina Golub (16) i Heike Roklicer (do 18).

Poslije 6. kola od naših predstavnika najbolja je Lucija Smetiško sa 4,5 boda, Marta Trgovac i Katarina Bogdanić imaju po 4, a po 3,5 boda imaju Teo Tomulić (do 16), Leon Livaić i Jadranko Plenča (18), te Ena Cvitan (do 16).

Inače, Lucija Smetiško pokazala je zavidan talent i u skijanju te se smatra jednom od naših najperspektivnijih mladih skijašica. Uskoro kreće u 6. razred osnovne škole u novozagrebačkom kvartu Travno, a sport joj nije prepreka da i u školi postiže sjajne rezultate.

In Portal / Hina