ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO: Godišnja 'inventura' rezultata šahista s invaliditetom

Iako je 2015. godina bila vrlo teška i tužna zbog iznenadne smrti prijatelja i predsjednika Marka Damjanovića, ipak je obilovala sjajnim rezultatima ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO.

 

O rezultatima prve ekipe i onih ponajboljih igrača kluba već se uglavnom sve zna jer je fokus, razumljivo, bio na njima tijekom cijele sezone. No, ovdje se nećemo zadržavati na osvajanju IV. hrvatske šahovske lige, niti na tri od četiri moguća odličja s državnog prvenstva u Vodicama. Ovdje ćemo se osvrnuti na uspjeh igrača o kojima se ipak manje priča, a neki od njih već za koju godinu mogu činiti i okosnicu ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO.

U suhim brojkama, u devet odigranih mečeva ostvarene su tri pobjede, dva remija i četiri poraza, što je ove godine bilo dovoljno za 9. mjesto među 14 ekipa. No, sami brojevi najčešće skrivaju potpunu istinu, a ona u ovom slučaju govori o uzlaznom trendu, kako u samoj igri, tako i u rezultatima: u posljednja četiri kola ostvarene su dvije pobjede i sjajan remi protiv ŠK Hrvatski branitelj.

Pojedinačno, teško je ikoga izdvajati jer je svatko na svoj način pridonio rezultatu ekipe, ali bilo bi krivo ne spomenuti mladog Roberta Matečića (samo 19 godina) koji je ostvario 4,5 boda iz šest odigranih mečeva, te Mihovila Lisića sa sjajnih 7 bodova iz osam mečeva i ukupno prvim mjestom po rejting performansu.

Drugu ekipu najvjerojatnije već iduće sezone očekuju promjene jer se pojačavanjem prve ekipe ŠK 'Stjepan Bosak' – URIHO u pravilu osnažuje i druga ekipa pa možemo s veseljem i optimizmom očekivati vijesti iz V. šahovske lige za 2016. godinu.

D. Glažar

 

Povezane vijesti