Savez gluhoslijepih osoba Dodir: Smotra polaznika tečaja hrvatskog znakovnog jezika

Misija Saveza je promicanje interesa gluhoslijepih osoba u Hrvatskoj i izvan nje ostvarivanjem njihovih temeljnih ljudskih prava na edukaciju, rehabilitaciju, komunikaciju i socijalizaciju

 

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir organizira 13. po redu Smotru polaznika tečaja hrvatskog znakovnog jezika koja će se održati u petak, 3. lipnja s početkom u 18.30 sati u Hotelu Westin, Zagreb, u dvorani Panorama.

Na Smotri će se predstaviti polaznici drugog i četvrtog semestra tečaja hrvatskoga znakovnog jezika, studenti Učiteljskog fakulteta i Zdravstvenoga veleučilišta te učenici OŠ 'Dr. Ivan Merz' i OŠ 'Ivana Meštrovića', a najavljeni su i nastupi iznenađenja.

Smotre polaznika tečaja hrvatskoga znakovnog jezika tradicionalno se svake godine održavaju u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Varaždinu s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti učenja hrvatskoga znakovnog jezika i ostalih sustava komunikacije gluhih i gluhoslijepih osoba. Prva ovogodišnja Smotra održati će se u Zagrebu, a potom će uslijediti i svi ostali gradovi.

Dodir je nacionalna, nevladina i neprofitna organizacija osnovana 1994. godine s ciljem omogućavanja dostojanstvenog i ravnopravnog suživota gluhoslijepih osoba u društvenoj zajednici.

Cilj je promicanje interesa gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj i izvan nje ostvarivanjem njihovih temeljnih ljudskih prava na edukaciju, rehabilitaciju, komunikaciju i socijalizaciju.

Iz Dodira ističu:
MI VJERUJEMO u jedinstvenost i potencijal svakog pojedinca, njezine/njegove darovitosti, želje i potrebe.

MI POŠTUJEMO dostojanstvo i pravo svake osobe na cjeloživotno učenje i razvoj, pravo na samoodlučivanje i odabir.

MI PODUPIREMO različitost potreba svakog pojedinca i omogućujemo im individualne programe i službe.

MI PRUŽAMO podršku pojedincu i potičemo aktivitet do samopomoći kako bi se dostigle željene razine vještina i neovisnosti koje vode poboljšanju kvalitete života.

B. Ravlić

 

Povezane vijesti