Savez gluhoslijepih osoba Dodir: Što smo sve pripremili za Međunarodni tjedan Helen Keller

U čast gluhoslijepe američke književnice, dr. Helen Keller, svake se godine u cijelom svijetu obilježava međunarodni tjedan svjesnosti o gluhosljepoći

Helen Keller

Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir obilježava međunarodni tjedan Helen Keller od 29. lipnja do 5. srpnja nizom događanja s ciljem podizanja svijesti šire zajednice o gluhoslijepim osobama koje žive život u stalnom dokazivanju da je sve moguće ako se pronađe pravi način.

Tjedan Helen Keller započeo je 29. lipnja postavljanjem izložbe fotografija Ive Janje Bezjak koja otvara vrata u svijet gluhoslijepih osoba, svijet koji se ni po čemu ne razlikuje od svijeta drugih osoba, ali ono što gluhoslijepe izdvaja je njihova komunikacija i kretanje. Izložba se postavljena u predvorju Gradskog poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1, Zagreb, a moći se razgledati do 3. srpnja od 9,30 do 16,30 sati.
Dan otvorenih vrata Helen Keller. Sastanak u 11 sati na Glavnom kolodvoru (1. srpnja, srijeda, od 11 do 14 sati). U čast gluhoslijepe američke književnice, dr. Helen Keller, svake se godine u cijelom svijetu obilježava međunarodni tjedan svjesnosti o gluhosljepoći, a ove godine Dodir želi građane upoznati s likom i djelom osobe koja je postala simbol onih koji uspijevaju nadići svoje nedostatke. Dođite, a sve gluhoslijepe članove i prijatelje očekuje iznenađenje!

Izložba "Znakovni jezik: kada, gdje, s kim i zašto - 20 godina Hrvatskog saveza gluhoslijepih osoba Dodir" (2. srpnja, četvrtak, 11 sati. I, Knjižnica Sesvete, Trg Dragutina Domjanića 6, Sesvete).

U sklopu izložbe organizira se druženje s gluhoslijepim osobama s ciljem omogućavanja direktnog pristupa širem građanstvu u svijet različitosti komunikacije i kretanja gluhoslijepih osoba. Izložba je otvorena od 16. lipnja do 3. srpnja i može se razgledati svakim radnim danom od 8 do16 sati.

Ples na svili (Kulturni centar Travno, 3. srpnja, petak, 11 sati. Božidara Magovca 17)

Završetak tjedna u znaku je plesa na svili. Udruga Triko Cirkus Teatar, nakon izvedbe, omogućiti će gluhoslijepim osobama da kroz vlastito iskustvo plesa dožive glazbeno-scenski nastup koji inače, zbog oštećenja sluha i vida, teško percipiraju u cjelini.

In Portal

 

Povezane vijesti