Ivana Radelić: Borba za život 14-mjesečne djevojčice kojoj je izvađen veliki tumor iz mozga

Ivana živi u obitelji s još šestoro braće i sestara, u kućici od blata. Jedina nada za njezin oporavak je u Švicarskoj, ali kako da roditelji plate troškove liječenja i boravka kada svojoj djeci ne mogu priuštiti ni obrok s mesom i voćem

 

Ivana Radelić iz Kloštar Ivanića ima četrnaest mjeseci i njezin drugi dom je Klinika za dječje bolesti Zagreb. Imala je samo dva mjeseca kada joj je dijagnosticiran tumor na mozgu. Prošla je tešku operaciju prilikom koje je izvađen tumor od 7 cm te otklonjen dio mozga. Dijete koje treba našu pomoć. Mogućnost za život je liječenje protonskim zračenjem na Paul Scherrer Institutu u Švicarskoj. HZZO podmiruje trošak terapije i avionske karte po povratku s liječenja. Dogovoren je odlazak 14. prosinca 2014. na prvi pregled i boravak od pet dana, a drugi odlazak planira se 11. siječnja 2015. u trajanju od sedam tjedana.

Roditelji Katarina i Robert Radelić vrijeme provode uz Ivanu u bolnici, zahvalni na pomoći koju im pruža udruga 'Ljubav na djelu'. Udruga aktivno pomaže u organizaciji puta na liječenje u Švicarskoj.

"Dok smo u Zagrebu s Ivanom, Udruga 'Ljubav na djelu' pruža nam stan na korištenje, ali u Švicarskoj ne znamo kako ćemo sami. Roditelji bolesne djece koji su boravili u Švicarske rekli su nam da troškovi svakodnevnog života za period od sedam tjedana premašuju 50 tisuća kuna", kažu nam roditelji Ivane Radelić.

Ova velika obitelj u kojoj, uz Ivanu, odrasta još šestero djece starosti od 3 do 14 godina ne može osigurati potreban novac. Oba roditelja su nezaposlena i primaju socijalnu pomoć od centra za socijalnu skrb u Đurđevcu. I sada žive krajnje skromno u kućici čiji zidovi su napravljeni od blata. Možete se pitati kako i zašto? U današnje vrijeme hrabrost je ili ludost imati sedmero djece. A tko smo mi da sudimo? Pomozimo koliko možemo, jer malenaIvana ima samo jedan izbor u borbi da preživi. Nažalost, novac je opet stijena na njezinu putu, ali koju mogu razbiti vaše donacije.

"Liječnici nam kažu da je sve u Božjim rukama, ali i da je moguće izlječenje u Švicarskoj. Mi nemamo niti za putnu kartu do tamo, a kamo li za nešto više. Samo jedan dan boravka stoji 1.000 kuna. Moramo biti uz Ivanu, ona ne može bez nas, a mi ne možemo u takvim uvjetima razmišljati o poslu. Premala je i bolesna, a liječnici se ne mogu s njom baviti po cijele dane, kako to mi činimo od jutra do večeri. S druge strane, tu su nam i ostala djeca, moramo iz Zagreba stalno putovati u Kloštar Ivanić i brinuti se i o njima, a novaca nema. S obzirom na našu neimaštinu vrlo rijetko imamo prigodu pojesti meso ili voće, a o slatkišima da i ne govorimo. Svjesni smo bezizlazne situacije i da bez pomoći ljudi dobra srca ne možemo dalje, zato molimo i zahvalni smo na svakoj pomoći. Javite nam se i uvjerite se da ne tražimo ništa za sebe, želimo život za svoju Ivanu", uputili su zamolbu roditelji Katarina i Robert Radelić.

Kontakt: 099 667 25 91 (roditelji Katarina i Robert Radelić)

Račun obitelji IBAN: HR 4523600003116328648, SWIFT: ZABAHR2X

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti